StoryEditorOCM

Rekordan broj studenata na razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku

Piše dv
19. veljače 2024. - 13:49

Akademska 2023./2024. godina ponovno je rekordna po broju studenata na razmjeni – čak 162, koji su odabrali provesti dio svog studija na Sveučilištu u Dubrovniku. U zimskom semestru, Sveučilište je ugostilo 78 stranih studenata, od kojih je 10 odlučilo ostati u Dubrovniku tijekom cijele akademske godine.

Tijekom ljetnog semestra, Sveučilište će ukupno primiti 94 studenta kroz programe razmjene, među kojima se ističe Erasmus+ program. Inozemni studenti dolaze iz 21 zemlje svijeta (Austrija, Češka, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska, Crna Gora, Kostarika, Sjedinjene Američke Države, Portugal i Rumunjska). Najveći broj studenata u ljetnom semestru dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Češke i Italije.

Ove brojke rezultat su kontinuiranih ulaganja u internacionalizaciju, koja je prepoznata kao jedan od najznačajnijih strateških ciljeva Sveučilišta u Dubrovniku. Svi strani studenti prošli su kroz program Orijentacijskog dana održanog 16. veljače, u organizaciji Službe za međunarodne odnose.

26. travanj 2024 14:25