StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Uređenje i opremanje vanjskih sportskih igrališta u Gospinu polju, bolji urbani standard u GK Grad, potpore za obnovu stolarije u zidinama, tržnici Gruž uporabna dozvola

Piše Grad Dubrovnik
24. ožujka 2024. - 08:08

NASTAVAK ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Kreće uređenje i opremanje vanjskih sportskih igrališta u Gospinom polju

Gradu Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za uređenje i opremanje vanjskog sportskog igrališta u Gospinom polju. Planira se renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela – nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova. U sklopu projekta uredit će se dio vanjskog igrališta namijenjenog za nogomet tako da se na postojećem terenu zamijeni dotrajala umjetna trava.

image

Uređenje i opremanje vanjskih sportskih igrališta u Gospinu polju

Formirat će se prostor klupe za igrače uz teren, srediti zid koji čini okvir igrališta, kao i betonske tribine na koje će se postaviti plastične klupe. Planirana je i zamjena dotrajale ograde oko terena, kao i visoke ograde iznad južnog dijela igrališta te zamjena dotrajalih i oštećenih golova te će se teren označiti za igru malog nogometa i rukometa. Dio vanjskog betonskog košarkaškog igrališta obložit će se anti stres oblogom (tartan), postavit će se nova ograda, a igralište će se ocrtati za košarku i odbojku i/ili badminton. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 291.983,85 eura, od čega je 68% doprinos Ministarstva u iznosu od 199.084,00 eura, dok preostalih 92.899,85 eura osigurava Grad Dubrovnik iz vlastitih sredstava.

Radovi sve bliže

Početak radova očekuje se u drugoj polovici 2024., a predviđeno vrijeme izvođenja radova, koji uključuju rušenja, zemljane, betonske, zidarske, obrtničke, elektroinstalacijske i druge radove je šest mjeseci.

ZBOR GRAĐANA GK GRAD

Naglasak na skladu i kvaliteti života građana

Više od šest sati trajao je zbor građana GK Grad, održan u subotu u dvorani Ivana Pavla II., a na zboru je sudjelovao i gradonačelnik Mato Franković. „Mislim da smo od zadnjeg susreta napravili sjajne iskorake i da nijedna povijesna jezgra u Hrvatskoj nema ovakav sklad kakav smo mi imali u 2023. godini. Policijska uprava je zbog glasne glazbe na području povijesne jezgre u 2023. godini postupala samo jednom“, istaknuo je gradonačelnik.

image


Zbor građana Gradskog kotara Grad

Tonci Plazibat/Cropix

Govoreći o održivosti turizma i kratkoročnom najmu još jednom je istaknuo glavni cilj gradske uprave; dugoročna održivost i kvaliteta života s oživljavanjem povijesne jezgre sukladno smjernicama prvog hrvatskog Plana upravljanja. Izdvojene su brojne poduzete mjere kao što su ugrađeni mjerači buke, usluga paketomata i dostava elektrovučnim vozilima. Grad Dubrovnik otvorio je novu osnovnu školu i kupio dva stana za davanje u najam obiteljima s više djece, a u tijeku je natječaj za subvencije za zamjenu i obnovu stolariju.

Nastavak nakon Uskrsa

Nakon GK Ploče iza Grada i GK Grad, ciklus zbora građana nastavlja se u tjednima nakon Uskrsa na ostalim područjima grada.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Dodjela potpora stanovnicima povijesne jezgre za obnovu stolarije

Grad Dubrovnik objavio je javni poziv za dodjelu potpora stanovnicima povijesne jezgre za očuvanje i obnovu tradicionalne stolarije za 2024. godinu. Potpore će se dodjeljivati kroz dvije mjere. Održavanje postojeće stolarije podrazumijeva sufinanciranje ukupnih troškova sa 70%, ali ne više od 1.000 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 30% snose sami prijavitelji.

image

Grad Dubrovnik daje potpore za drvenu stolariju

Grad Dubrovnik/

Druga mjera odnosi se na zamjenu postojeće stolarije, za sufinanciranje ukupnih troškova s 50%, ali ne više od 2.500 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 50% snose sami prijavitelji. Potpore se mogu odobriti samo za stambene objekte koji se koriste za potrebe stanovanja, ne i za one koji se iznajmljuju u turističke ili neke druge svrhe. Program je izrađen u skladu sa smjernicama Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

PRIPREME ZA POČETAK RADA

Tržnici Gruž uporabna dozvola

Sanitat Dubrovnik d.o.o., kao investitor, ishodio je uporabnu dozvolu za projekt cjelovite rekonstrukcije središnje gradske tržnice. Ishodovanje uporabne dozvole prate aktivnosti kako bi se sve pripremilo za povratak prodavača i skori početak rada obnovljene tržnice uz suvremene standarde poslovanja. Završetkom ove investicije Dubrovnik je dobio preuređeni prostor ‘zelene place‘ s pripadajućom infrastrukturom.

image

Tržnica u Gružu u novom ruhu

Grad Dubrovnik
27. travanj 2024 05:42