StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANOST NA DAN POLICIJE

| VELIKO PRIZNANJE: Ivanu Deliću, Mati Batinoviću, Ivanu Šutalu i Vedranu Crniću medalja za akciju spašavanja u Egejskom moru

Piše DV
29. rujna 2020. - 19:22
Četvorica dubrovačkih pomorskih policajaca, članova pomorske patrole koji su u sklopu međunarodne misije FRONTEX-a, sudjelovali u akciji kodnog naziva "Poseidon" u Egejskom moru na današnjoj proslavi Dana policije svečano su odlikovani medaljom za humano djelovanje koju im je dodjelilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Podsjetimo kako su naši policajci, patrolirajući istočnim morskim granicama Europske Unije, spasili 36 stranih državljana koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Među osobama je bilo petero djece, 11 žena i 20 muškaraca.
 
Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora u trenutku zaticanja  bila je samo 2 °C te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni. Osobe su prekrcane u policijsko plovilo gdje su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termo folijama.
19. travanj 2024 20:41