StoryEditorOCM
DubrovnikGOTOV ONLINE NATJEČAJ |

ZA DUBROVAČKI CENTAR KOMPETENTNOSTI Učenica Josipa iz Osijeka smislila novi naziv zanimanja iz kuharstva, skroz je u trendu

Piše DV
23. siječnja 2021. - 08:46

"Tehničar suvremene gastronomije". Tako bi se, prema prijedlogu Josipe Šimić, učenice 2. godine Ugostiteljsko - Turističke škole Osijek, trebao zvati novi standard zanimanja iz područja kuharstva. Naime, online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja iz područja kuharstva (četverogodišnji program) organiziran je u okviru projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik. Cilj natječaja bio je podizanje vidljivosti o uspostavi novog standarda zanimanja iz područja kuharstva, što se postiglo uključivanjem učenika turističkih i ugostiteljskih smjerova iz cijele Hrvatske.

Na online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja u kojem su sudjelovali učenici turističko - ugostiteljskih smjerova pristigle su brojne zanimljive prijave. Uz Josipin pobjednički prijedlog, nagrade su osvojili nazivi: "Kulinarsko – gastronomski tehničar" Lucije Turem, učenice Srednje škole Zabok, te "Gastronomski tehničar" Iana Cvečića, učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji.

- Jako se radujem osvojenoj nagradi na kojoj sam iznimno zahvalna. Također, voljela bih zahvaliti svim svojim profesorima i djelatnicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a posebno prof. Zvijezdani Jurić, prof. Igoru Brkiću i razrednici Saši Jakšić. Vjerujem da će ovo novo zvanje usavršiti umijeće gastronomije, a dok se to ne dogodi, ja planiram upisati četvrtu godinu u našoj školi. - izjavila je pobjednica natječaja Josipa Šimić.

- Učenici su nas jako iznenadili svojom kreativnošću te sam izbor dobitnika nije bio nimalo lagan. - rekao je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Antun Perušina.

- Detaljna obrazloženja predloženih naziva pokazala su nam kako učenici uistinu poznaju trendove i potrebe turističko-ugostiteljske industrije. Posebno nas je razveselio veliki interes učenika i dao nam je dodatan vjetar u leđa za daljnji razvoj novog standarda zanimanja iz područja kuharstva. - kazao je on.
 

25. travanj 2024 10:51