StoryEditorOCM
DubrovnikPremijer o autocesti

Za nas je pravac od Stona prema Dubrovniku među prirotitetima, a postoje i četiri važne cestovne varijante za jug

Piše kf
3. lipnja 2023. - 14:09

- Što se tiče cestovne povezanosti, ovo je godina u kojoj smo završili strateški projekt povezivanja hrvatskog juga s mrežom autocesta, četvrta faza s pristupnim cestama Pelješkom mostu bila je prije mjesec i pol dana. Na Vladi smo razgovarali o planu za ovo desetljeće gdje ćemo točno identificirati koji su krajevi Hravtske u kojima nam predstoji unaprijediti prometnu infrastrukturu. Jedan od tih cestovnih pravaca je sigurno od Stona prema Dubrovniku i mi ćemo učiniti napor da bismo financirati realizaciju tog projekta.

Spomenuo sam već četiri varijante koje postoje: spojiti Metković na autocestu, doći do Komarne, povezati Pelješac i naravno od Zračne luke u Čilipima doći do Dubrovnika.

Tu su i ulaganja prema Bjelovaru i Virovitici, tunel Učka, dovršetak autoceste od Lekenika do Siska, te niz projekata koji se tiču Splitsko-dalmatinske županije, da se u turističkoj sezoni rasterete gužve od Splita prema Omišu i srijemska transverzala.

Ravnomjeran razvoj cestovne infrastrukture ključan je za ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske. I desetljećima zanemarena željeznička infrastruktura traži velika ulaganja.

Upitan o najavljenom štrajku u službama službenika i namještenika iz pravosuđa, premijer je izjavio da će se razgovori s minsitrom Malenicom nastaviti u ponedjeljak.

 

26. travanj 2024 07:13