StoryEditorOCM
DubrovnikObnova stalno ‘zapinje‘

Za projekt place u Gružu traži se novi kredit

Piše DV
1. prosinca 2022. - 11:44

Đuro Capor (SJG) pitao je zašto Sanitat s 20 milijuna kuna za obnovu place u Gružu i gura ugovor s tvrtkom koja je u predstečajnoj nagodbi i tako ne poštuje natječajnu dokumentaciju, u kojoj piše da će isključiti ponuditelje koji su u financijskim problemima, kao što je predstečajna nagodba. "Očito se namješta posao Elektrocentru Petek", dodao je Capor.

-Izabrali smo dvije tvrtke, odabrlai jednu, žalili su se, napravili su nam zapravo štetu. Sad moramo ponovno tražiti kredit. Oni koji vas brifiraju nemaju veze sa životom. Ni vi ni ja ne poznate sustav javne nabave. Elektrocentar Petek je u predstečajnoj nagodbi, nije u stečaju i račun mu je deblokiran, a ako ode u stečaj, onda zajednica ponuditelja Magnum Supra preuzima obvezu, a ako je ne preuzme onda ima elemenata za poništenje postupka javne nabave. Kad smo provodili postupak nisam bio zadovoljan, ali nismo imali elemente za poništenje. Uvijek provjerite dva i više izvora, jer taj koji vas informira nema pojma, briga me tko će radit, samo da rade kvalitetno i pošteno. Zakon je ovdje jasan, vi kao stranka Srđ je Grad možete kontaktirat ljude i pitati ih o javnoj nabavi, ovi koje pitate su poklopci za svaku teću" -odgovorio je Franković Caporu.

-Do 31.12. moramo ponoviti javni poziv za novce i potpisat ugovor s izvođačem, a gospodine Capor, vaše je znanje minimalističko u usporedbi s mojim, u svim segmentima. Čak i u povijesti!" - rekao je Vićan.

Capor je dodao kako tvrtka koja se obvezala preuzeti obveze Elektrocentra Petek ima dva zaposlenika pa to neće ni moći učiniti.

24. travanj 2024 23:02