StoryEditorOCM
DubrovnikSat za euro?

Žalio se da je prevaren na parkingu bolnice. Evo što kažu koncesionari i o čemu korisnike nisu obavijestili

Piše Gabrijela Bijelić
19. ožujka 2024. - 21:18

- Na tabli piše da su prva tri sata parkiranja 1 euro, a onda svaki daljnji sat po euro. Međutim, preko telefona mi je stiglo da prvi parking istječe već nakon uru robe. Dakle, prva tri sata 3 eura pa svaki sat po euro, ili još jednostavnije - svakog sata euro jedan – požalio nam se jedan korisnik parkinga pred Općom bolnicom Dubrovnik koji je koncesionara parkinga zagrebačku tvrtku Best in Parking prozvao za pogrešno istaknuti cjenik i prevaru građana koji parking plaćaju mobitelom.

image

Plaćen ‘noćni‘ račun po regularnoj cijeni

Privatni Arhiv/

Kao dokaz svojim tvrdnjama, sugrađanin nam je priložio i screenshot plaćenih računa u dva termina, večernjem i popodnevnom:

- Večer prije mi je u 21.25 dao tri sata, do 00.25 za euro, a kad sam sljedeći dan došao u 13.52, počeo mi je naplaćivati svaku uru, suprotno od onog što piše na tabli – negodovao je vozač koji se osjeća prevarenim i čak poziva na povrat novca.

Iz Best in Parkinga na naš su upit o slučaju ‘preplaćene satnice‘ odgovorili kako se opcija kupnje parkirne karte po cijeni od jednog eura za 3 sata može ostvariti samo jednom unutar 24 sata, sukladno ugovoru sa Općom bolnicom Dubrovnik. S obzirom da je stranka koju spominjete koristila uslugu parkiranja prije isteka 24 sata od zadnje kupnje parkirne karte, sljedeća naplata provodila se redovito po svakom satu parkiranja, odnosno 1 eura za sat – objasnio nam je operativni manager Best in Parkinga d.o.o Želimir Matešković. Međutim, građani, odnosno korisnici parkinga ovakvu uputu nigdje ne mogu vidjeti, osim ako od koncesionara ne zatraže presliku ugovora - na tabli o tome nema ni riječi.

image

Plaćen ‘noćni‘ račun po regularnoj cijeni

Privatni Arhiv/

Podsjetimo, Opća bolnica Dubrovnik lani je potpisala ugovor o zakupu parking prostora s odabranim ponuditeljem Best in Parkingom – KOM d.o.o. iz Zagreba, a naplata je počela 4. rujna. Iz Opće bolnice tad su izvijestili i o cjeniku parkiranja, uz napomenu da se zadržavanje vozila na parkingu do tri sata ne smije se naplatiti više od jednog eura po vozilu, a za svaki daljnji sat cijena iznosi 1 euro po satu.

27. travanj 2024 08:01