StoryEditorOCM
DubrovnikBUDITE GOSPARI, ALI...

Znate li kolika je kazna ako vas u Libertasovom autobusu uhvate bez pokaza i gdje možete uzeti oduzeti abonamenat? Evo odgovora!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
22. ožujka 2024. - 17:34

Nedavno se  u jednoj grupi na društvenim mrežama jedna dubrovačka mama požalila da joj je kontrolor Libertasa oduzeo djetetu pokaz koji nije bio produžen. No, djetetu nije rekao gdje ga kasnije može preuzeti, pa je mama javno pitala gdje bi trebala poći po djetetov pokaz.

Da ne bi bilo velikih nagađanja, pitali smo u Javnom poduzeću Libertas što učiniti u ovakvom slučaju i plaća li se neka kazna:

- Svaki korisnik usluge/putnik, neovisno o statusu (umirovljenik, radno aktivna osoba, učenik, student) dužan je imati valjanu putnu, kartu (pokaz, kartu za jednu vožnju, kartu za više vožnji…) kako bi mogao koristiti uslugu javnog prijevoza.

- U slučaju utvrđivanja nevaljalosti vozne karte (neprodužen abonamenat, korištenje tuđeg abonamenta…), bilo od strane našeg vozača ili kontrolora,  isti se dostavlja u Remizu u Komolcu, gdje se vrši još jedna dodatna provjera.

- Korisnik po abonamenat dolazi u Komolac. Prilikom preuzimanja, naplaćuje se kazna u iznosu od 13,27 eura. Sve navedeno u skladu je s našim Općim uvjetima i Cjenikom - odgovorili su iz gradskog prijevozničkog poduzeća Libertas.

 

26. travanj 2024 18:24