StoryEditorOCM
KonavleOPĆINA KONAVLE |

BOLJI KOMUNALNI STANDARD Gruda uskoro bogatija za stotinu novih parking mjesta, pred dovršetkom 67 mjesta na najfekventnijem dijelu mjesta

Piše Vlaho Car
19. kolovoza 2020. - 15:02
Unatoč krizi izazvanoj pandemijom Covid-19, na Grudi su nastavljeni komunalni radovi na kanalizacijskom mreži te izgradnji novih parkirališnih mjesta na novim lokacijama.

Usporedo s radovima na postavljanju cijevi za kanalizaciju kroz mjesto je izgrađen nogostup u dužini od 1240 metara sa potrebnom električnom infrastrukturom kako za kućanstva tako i za javnu rasvjetu.

- Izgradnjom nogostupa smanjen je broj mjesta za automobile koji su se ranije najvećim dijelom parkirali na cesti, govori Marko Glavić, direktor Konavoskog komunalnog poduzeća.

- Pokazalo se nužnim iznalaženje novih rješenja za parkirališta koja upravo privodimo kraju. Tako je na županijskoj cesti prema Ljutoj napravljeno tridesetak novih parkirnih mjesta, a ovih dana završava se daljnjih 67 mjesta u središtu mjesta, na najfekvetnijem mjestu gdje se nalaze kafići, trgovine, frizeri i drugo. Tako će Gruda biti bogatija za stotinu novih parkirnih mjesta za čiju izgradnju je Općina Konavle izdvojila milijun i 650 tisuća kuna. U daljnjim planovima želja nam je proširiti parkiralište kod sportske dvorane kojoj gravitira škola i vrtić čime bi se za dogledno vrijeme riješio jedan od najvećih problema Grude, kaže na kraju Glavić.
17. travanj 2024 15:31