StoryEditorOCM
KonavleKONAVOSKA TRADICIJA |

TRGANJE GROŽĐA UZ PJESMU I VESELJE: U vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi obitelji Novaković održana agroturistička manifestacija „Trganje”

Piše DV
11. rujna 2020. - 22:07
Agroturistička manifestacija „Trganje” održala se u petak u vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi, obitelji Novaković. Već tradicionalno, osmi put zaredom, u organizaciji Agroturizma Konavle „Trganjem” se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima s ciljem promoviranja ovog vinorodnog kraja koji osim vrhunskih vina nudi zanimljiv turistički proizvod.

Konavoke i Konavljani u radnoj nošnji sa košicima, sepetima i drugim tradicionalnim alatima predvodili su program i unijeli dašak tradicije u cijeli događaj na kojemu su zaplesati i članovi KUD-a Čilipi. Ovogodišnje vino po prvi put kušat će se u prosincu na otvaranju „13. Mirisa Božića u Konavlima”.

Za Dubrovački vjesnik događanje je ispred Agroturizma Konavle komentirao Ivo Mujo: -Velika nam je čast i zadovoljstvo po osmi put zaredom organizirati ovakvu manifestaciju koja je postala tradicija u konavoskom kraju. U zadnje vrijeme bilježimo porast proizvodnje vina te je važno raditi na promociji njegove kvalitete. Prošle godine na događanju smo imali 150 stranih posjetitelja dok su nam ove godine došli učenici Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku te nas se također dosta okupilo. Program će se završiti tradicionalnom preradom grožđa uz zabavu i marendu-, za Dubrovački vjesnik rekao je Mujo.


 
20. travanj 2024 12:02