StoryEditorOCM
Neretvasaznajte više o policijskom zanimanju

Dan otvorenih vrata u Metkoviću

Piše DV
14. srpnja 2022. - 10:45

Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete Dan otvorenih vrata sutra, 15. srpnja, na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću. Program započinje u 9 sati, a građani će imati prilike više saznati o policijskom zanimanju kao i o dva natječaja za zanimanje policajac/policajka koji su u tijeku koje ej raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova a za koje su prijave još u tijeku.

Raspisan je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika. Rok za podnošenje prijava je 15. kolovoza 2022. godine.

Osim toga, u tijeku je natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ koji predviđa upis 100 učenika/ca za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini. Rok za podnošenje prijave je 1. kolovoza 2022. g.

Na postavljenim info punktovima, građani će moći razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, kao što je primjerice oprema i naoružanje interventne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite i kriminalističke tehnike kao i policijskog psa.

Osim toga, policijski demo tim interventne policije okupljenima će izvesti pokazne vježbe primjene policijskih ovlasti i tehnika borilačkih vještina.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

 

24. travanj 2024 19:32