StoryEditorOCM
NeretvaŽIVOT OVOG SAMOHRANOG OCA I BIVŠEG NOGOMETAŠA NIJE MAZIO

OBITELJ SRŠEN IZ OPUZENA IMA SAMO JEDAN SAN - NOVI DOM Humanitarna akcija dolinu Neretve digla na noge, uključili se Zlatko Dalić i Darijo Srna

Piše Stanislav Soldo/Slobodna Dalmacija
15. prosinca 2019. - 21:23
“Izgradimo dom obitelji Sršen”- naziv je humanitarne akcije koju su ovih dana pokrenuli građani Opuzena i doline Neretve, braniteljske udruge te lokalni nogometni klubovi Neretvanac, Neretva, Gusar, Maestral, Metković, Čapljina, Ljubuški, Gruda, Stolac, Imotski i Zmaj iz Makarske, donosi Slobodna Dalmacija.

Cilj ove humanitarne akcije pokrenute upravo u predblagdanskom vremenu darivanja je prikupiti novac za izgradnju obiteljske kuće, samohranom ocu šestero djece i bivšem nogometašu, Opuzencu, Rolandu Sršenu.

Nažalost, život nije mazio Rolanda Sršena, nekadašnjeg vratara i dragovoljca Domovinskog rata. Prije tri mjeseca ostao je sam sa šestero djece od kojih je dvoje sa invaliditetom nakon što mu je iznenada preminula supruga Andreja.

Trenutačno živi u neuvjetnom stanu od pedesetak kvadrata iz kojega se mora iseliti. Sam nije u mogućnosti sagraditi kuću stoga je nužna pomoć šire društvene zajednice.

U ovu humanitarnu akciju uključio se hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, koji je uvijek spreman pomoći potrebitima. Akciji se odazvao i Darijo Srna, nekadašnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije koji je iz Metkovića, a njegova poruka iz Ukrajine, za ovu prigodu emitirala se videolinkom tijekom humanitarnog nogometnog turnira, koji je održan u Opuzenu.

Ulaz u sportsku dvoranu je slobodan, a oni koji su stigli mogli su donirati sredstva za humanitarni cilj - izgradnju obiteljskog doma obitelji Sršen.

Osim utakmice, u dolini Neretve će se održati i nekoliko humanitarnih koncerata i prodaja, a sredstva su namijenjena za pomoć ovoj opuzenskoj obitelji.

Kako doznajemo, obitelj Sršen ima zemljište, ali nemaju sredstava za gradnju obiteljskog doma. Za ovu akciju zajedništva i dobrote otvoren je posebni račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR1123400093510951600, pod nazivom “Izgradimo dom obitelji Sršen” na koji se mogu uplatiti novčana sredstva.

Organizatori ističu da se može donirati i građevinski materijal, kako bi se izgradio dom obitelji Sršen, prenosi Slobodna Dalmacija.

 
18. travanj 2024 00:49