StoryEditorOCM
Neretvaolujno nevrijeme

U Opuzenu jugo iščupalo bor, u Metkoviću padala tuča veličine oraha

Piše Stanislav Soldo
4. studenog 2021. - 15:59

Olujno nevrijeme koje je oko 15.30 sati protutnjalo dolinom Neretve rušilo je sve pred sobom. Jaki udar juga iščupao je stoljetni bor na ulazu u grad Opuzen. Sva sreća da je bor pao na travnjak. Da se prevrnuo na drugu stranu ceste u dvorište stambene zgrade gdje uvijek ima ljudi tko zna kako bi sve završilo. Ovako samo je bor platio bez ikakve štete po okolne objekte. Mjestimično je padala i tuča, u Metkoviću čak veličine oraha, no na svu sreću kraćim intenzitetom pa je za pretpostaviti da nije bilo šteta na poljoprivrednim kulturama.

image
Jugo iščupalo bor u Opuzenu
Čitatelj

Olujno nevrijeme praćeno olujnim jugom i tučom danas je srušilo dva stabla na području grada Opuzena. Jedan bor je pao na parkirani automobil.

image
Bor je pao na parkirani automobil
facebook Milton Gnjec

DVD Opuzen, komunalni redar i djelatnici Čistoće su izašli odmah na teren te poduzeli određene pravovremene hitne mjere tijekom nevremena da se stanje ne pogorša.

Stanje s vjetrom se smirilo te po prognozi neće se pogoršavati, tako da molimo građane da se smire i ujutro čim pusti vrijeme s kišom srušena stabla i ostaci ce se ukloniti, a ostale radnje sanacije napuknutog asfalta i odvodnje čim dopusti vrijeme.

Ovo su bila dva relativno zdrava stabla pa ih je jugo iskrčilo iz zemlje, tako da ovo je opomena kolika je snaga prirode i grad će planirati ubrzo i pokrenuti potpunu ili djelomičnu sanaciju svih stabala po gradu koji predstavljaju potencijalnu opasnost za građane, bez ikakvih kompromisa da se zadrže zbog neke sentimentalne povezanosti, objavio je gradonačelnik Opuzena, Ivan Mataga. 

19. travanj 2024 01:32