StoryEditorOCM
PelješacNA PUTU OD KARMENA

Ima jedno ugodno mjesto gdje se mnogi usput odmore, a neki ciljano odu da se Gospi izjadaju

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
13. veljače 2024. - 09:54

Spomendan Gospe Lurdske slavio se u ponedjeljak, pa je tom prigodom Sandrica Rikalo iz Orebića objavila zanimljivu priču o mjestu gdje su se putem prema Karmenu na jednom mjestu mještani i mještanke jadali i zahvaljivali Gospi, kako je tko imao potrebu.

image

Kip Gospe Lurdske na Putu od Karmena

Privatni Arhiv/

- Ima jedno ugodno mjesto gdje se mnogi usput odmore, a neki ciljano odu da se Gospi izjadaju, da zahvale ili da odmore dušu. Baš sam se pitala tko je imao poticaj da kip Gospe Lurdske ondje postavi - napisala je Sandrica. - Nakon par poziva sam doznala da je prije dvadeset, pa čak i trideset (a možda i više) godina, prvi kip donijela danas pokojna baba Iva Tolj sa Stina. Ona i jedna časna sestra su tuda šetale, vidjele tu rupu u stijeni, očistile šikaru i postavile kip.

image

Kip Gospe Lurdske na Putu od Karmena

Privatni Arhiv/

- Kip se s godinama oštetio pa je prije osam, devet godina opet baba Iva intervenirala. Zamolila je don Marka da naruči novi kip, platila ga je, a on ga je na kraju blagoslovio i zamijenio. Babi Ivi velika hvala na tako lipoj gesti, a Ti Gospe svrni na nas One svoje milostive oči - poručila je Sandrica preko fb stranice, na koju je postavila i fotografije.

27. travanj 2024 09:54