StoryEditorOCM
PelješacSTIGLA ZADNJA POŠILJKA|

FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na Pelješkom mostu nakon što je doplovio dugoočekivani kineski brod

Piše jutarnji list
10. lipnja 2021. - 09:20

U srijedu je u Komarni bilo zanimljviije nego inače, a prizor ulaska broda nitko nije htio propustiti. Naime, brod Development Way iz Kine je dovezao posljednju pošiljku od čak 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije predviđene u izgradnji Pelješkog mosta, donosi Jutarnji.

Do sada je na gradilište mosta u Komarnu i Brijestu stigao 141 čelični segment mosta. Ukupna vrijednost investicije je 526 milijuna eura.

Ovim potezom, napravljen je još jedan značajan korak ka konačnom finaliziranju velikog projekta na kojeg stanovnici južne Dalmacije čekaju već godinama.

Podsjetimo, ovaj korak je bio predviđen za prošli ponedjeljak, ali je došlo do odgode duge dva dana. Iako je na prvu smatralo da se radi o kvaru na brodu, iz Lučke kapetanije Ploče su nam otkrili kako je brod zapravo čekao točan termin za uplovljavanje.

Iako su ovi dijelovi kasnili, Slobodna Dalmacija je već ranije izvijestila kako radovi na mostu idu predviđenom dinamikom zbog čega se pretpostavlja da će prvi automobili most prijeći već u ožujku sljedeće godine, donosi Jutarnji.

20. travanj 2024 07:43