StoryEditorOCM
PelješacIZLOŽBA ŠKOLE CRTANJA I ANIMIRANOG FILMA

STON: Nagrađeni daroviti učenici

Piše DV
4. kolovoza 2018. - 23:42

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Stonu te uz nazočnost brojne publike u prostoru Narodne knjižnice Ston, jučer je (u petak 3. kolovoza) otvorena izložba radova nastalih u Školi crtanja i animiranog filma koja se održavala tijekom protekle školske godine u prostoru OŠ Ston. Ovaj nadasve zanimljivi tečaj pohađalo je 27 polaznika uzrasta 8- 13 godina a pod vodstvom Jurinka Rajiča, poznatog crtača, animatora, osnivača i glavnog organizatora Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF koji se posljednjih 10 godina održava u Neumu.

Odabrani radovi su izloženi u prostoru knjižnice i moći će se razgledati do polovice idućeg mjeseca. Nakon otvaranja izložbe održana je tradicionalna dodjela prigodnih nagrada učenicima 8. razreda OŠ Ston i OŠ Janjina koji su postigli odličan uspjeh na kraju ove školske godine.

Nagrađeni učenici su Petra Delo, Monika Franušić, Ivan Franković- Žile, Karla Radibratović i Barbara Vukas iz OŠ Ston, Anna Levanat, Antea Vatović i Katarina Primorac iz OŠ Janjina. Već drugu godinu zaredom posebno je nagrađen i Matija Lučić iz Stona, učenik 3. razreda Klasične gimnazije Dubrovnik, povodom postignutog 4. mjesta na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Svi učenici nagrađeni su knjigama u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Stonu, a Općina Ston posebno je nagradila učenika Matiju Lučića.

 

24. travanj 2024 23:36