StoryEditorOCM
ŽupaPOTPISANI UGOVORI

Nastavljaju se radovi od Male rijeke do rijeke Tarante

Piše DV
9. prosinca 2020. - 14:35
Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka i Ivo Kaštelan, ravnatelj Županijske uprave za ceste, jučer su potpisali ugovor s izvođačem radova, tvrtkom MANI-CO, čime se nastavljaju radovi na rekonstrukciji ceste LC 69050, na dionici od Male rijeke do rijeke Tarante. Potpisan je i ugovor s tvrkom Terra d.o.o. za poslove nazora predmetnih radova, koje će obavljati nadzorni inženjer Joško Butigan.

Općina je prethodno dogovorila otkup zemljišta od privatnih vlasnika te s istima potpisala predugovore o prodaji. Predmetna dionica, na kojoj će se izvesti rekonstrukcija, duga je 120 metara, a radovi podrazumijevaju izgradnju dva kolna traka, nogostupa, javne rasvjete i rješavanje oborinske odvodnje. Ukupna vrijednosta radova iznosi 1.380.000 kuna.

image
Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka i Ivo Kaštelan, ravnatelj Županijske uprave za ceste potpisali ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji ceste od Male rijeke do rijeke Tarante
Općina Župa dubrovačka


U nastavku ovih aktivnosti, potrebno je izgraditi novi most na rijeci Taranti. Za ovu svrhu u tijeku je izrada projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole, a ista se očekuje u sljedećoj godini.

Podsjetimo, početkom ove godine završena je dionica između Spomen obilježja i Male rijeke u Mandaljeni kojom se povećala sigurnost kolnog i pješačkog prometa, a novim radovima isti će se još dodatno unaprijediti.
25. travanj 2024 17:24