StoryEditorOCM
ForumSEDMOGODIŠNJI DALMATINAC RASTOPIO SRCA

Evo zašto će mali Fredi postati veliki čovjek!

Piše Slobodna Dalmacija
18. ožujka 2017. - 21:30
fredi

Uistinu lijepa gesta malenog dječaka Fredija iz Splita izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama. Ovaj sedmogodišnjak odlučio je, uz maminu pomoć, donirati svoj džeparac Udruzi za dobrobit i zaštitu mačaka Deseti Život.

Udruga skrbi, sterilizira i kastrira, liječi, zbrinjava i udomljava ulične mačke, a rade i na sprečavanju zlostavljanja i nehumanog postupanja s mačkama te podizanju opće svijesti kod odraslih i djece u odnosu prema ovim životinjama. U njoj djeluje 11 volonterki koje se trude skrbiti o što više maca na području Splita.

Fredijeva donacija posebno ih je dirnula u srce, pa su na svojim službenim Facebook stranicama podijelile fotografiju njegovog pisma koje je priložio uz džeparac.

- Na životu i pri zdravoj pameti održavaju nas spašene mace, vi i rijetke hvalevrijedne geste djece. Dječak Fredi je izdvojio svoj džeparac za ničije mace kojima je potrebna pomoć i poslao nam donaciju od 200 kuna. Nije zaboravio ni na pse za koje je poslao donaciju udruzi koja skrbi o njima. U ime svih maca, naše Udruge i svih ljubitelja maca veliko hvala Frediju na ovakvoj plemenitoj gesti. Hvala njegovim roditeljima i njegovoj teti Ani iz vrtića što su hranili njegovu ljubav i empatiju prema slabijima od sebe i odgojili ga kako treba - napisale su volonterke udruge.



Dobro djelo malog Splićanina oduševilo je ljubitelje životinja i njegove sugrađane na društvenih mrežama koji nisu štedjeli na komplimentima.

'Postat ćeš VELIKI čovjek! Bravo roditeljima na odgoju! Malo je takve djece, a još manje roditelja.'; 'Koje divno, plemenito i sretno dijete!'; 'Divno dijete, svaka čast roditeljima koji su ga tako lijepo odgojili.', samo su neki od pozitivnih komentara koji su preplavili stranicu.

26. travanj 2024 18:31