StoryEditorOCM
ForumKRAJ POTJERE ZA TINOM ŠUNJERGOM

Nepoznati detalji o ubojici: Nitko ne bi rekao kolike su probleme roditelji imali sa sinom koji im je na kraju presudio!

26. ožujka 2017. - 22:06
1_facaaaa

U Čistoj Velikoj dogodio se zločin kakvog ne pamte ni najstariji žitelji tog kraja u vodičkom zaleđu. Iz vatrenog oružja u svojoj je kući ubijen 45-godišnji Marin Šunjerga, pripadnik Specijalne jedinice PU splitsko-dalmatinske čije su tijelo istražitelji pronašli oko 11 sati, dok je mrtvo tijelo njegove supruge Silve (45) oko 16 sati i 20 minuta pronađeno u vozilu na širem području Čiste Velike.

Za crnim Mercedesom "E" klase registracijske oznake ŠI 611 FR u pokojnikovom vlasništvu policija je raspisala tjeralicu, a osnovano se sumnja da je roditeljima hitcima iz očeva službenog pištolja presudio 19-godišnji Tin Šunjerga koji je nakon višesatne potjere uhićen kraj Šibenika.

Mladić se trenutno nalazi u šibenskoj policiji, a kasnije će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Prilikom uhićenja pokušao je bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.

Policijska uprava šibensko-kninska vijest o dvostrukom ubojstvu potvrdila je kasno poslije podne, no unatoč nedostatku službenih izvora, vijest o tragediji brzo se proširila.

Mještani Čiste Velike koja je u nedjelju od prijepodnevnih sati bila pod jakom policijskom opsadom strahovali su, netom nakon što je pronađeno mrtvo tijelo splitskog policajca i za sudbinu njegove 45-godišnje supruge Silve kojoj se izgubio trag. Iz dvorišta obiteljske kuće nestala su sva tri osobna vozila, baš kao i pas koji je lajao i zavijao dugo u noć sa subote na nedjelju. Strepnje su se, nažalost, pokazale utemeljenima.

Što se doista zbilo iza kućnih vrata Šunjerginih tek će se doznati, no zgroženi žitelji Čiste pretpostavljaju da se tragedija dogodila još u subotu poslije podne po povratku obitelji iz polja, odnosno zemljišta uređenog za paint-ball.

Ni Silvu, ni Marina od tada nitko u selu nije vidio, a pronio se glas kako je Tin nekolicini prijatelja u Vodicama u subotu predvečer priznao kako je "napravio nešto strašno".

Tijelo nesretnog Marina navodno je pronađeno s prostrijelnom ranom glave skriveno u garaži ispod naslaga zgužvanih plahti i pokrivača, a selo je za jezivu vijest doznalao poslije nedjeljne mise kada je oko 11 sati policija obaviještena o zločinu.

Rodbina se, naime, zabrinula jer se na mobitele supružnika nitko nije javljao, a Marin je u nedjelju trebao biti na svom radnom mjestu, pa je njegov šurjak otišao provjeriti zašto ih se ne može dobiti.

Tijelo nesretne Silve Šunjerga pronađeno je satima poslije, nakon što je policija "pročešljala" područje oko sela.

Dok je policija priječila prilaz poprištu zločina, kao i obližnjoj obiteljskoj kući roditelja Silve Šunjerga, te s dugim cijevima u rukama pretraživala šibensku gradsku četvrt Mandalina u kojoj, po kuloarskim nagađanjima, stanuje ubojičina djevojka, mještani Čiste u neformalnom razgovoru su nam ispričali kako su Šunjerge bile prekrasna obitelj, omiljena i rado viđena u svakoj prigodi.

Marin koji se skrasio u rodnom selu svojih roditelja iako se sam rodio u Njemačkoj, bio je drag svim Čišćanima, baš kao i njegova uvijek nasmijana i srdačna supruga Silva.

- Nitko na njima ne bi rekao kolike probleme imaju sa sinom. Tin je do sedmog razreda osnovne bio najbolji učenik u cijeloj školi, a onda su u pubertetu započeli silni problemi koji su eskalirali u prvom razredu srednje škole. Jedne je prilike nestao iz kuće. Cijelo se selo diglo na noge. Nema tko ga nije tražio. Na kraju ga je Marin pronašao na autobusnom kolodvoru u Šibeniku.

Počelo se pričati da se viđa sa narkomanima i da je i sam zabrazdio u drogu. Zbog toga je i ponavljao prvu godinu srednje škole, no uz sav roditeljski trud i zalaganje prošle je godine uspio maturirati. Da se makar nakon toga promijenio, Marinovoj i Silvinoj sreći ne bi bilo kraja. Nažalost, nije. Postajao je sve gori i gori – pripovjedila nam je jedna od mještanki Čiste Velike.

SVE DETALJE O ZLOČINU KOJI JE POTRESAO HRVATSKU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD PONEDJELJKA

20. travanj 2024 17:58