StoryEditorOCM
ForumDAN ODLUKE ZA ZDRAVKA MARIĆA: PRESUDNI GLAS MOGAO BI BITI ONAJ TOMISLAVA SAUCHE

'Čuli smo da mu je HDZ dao nemoralnu ponudu'

Piše Zadarski.hr
4. svibnja 2017. - 10:30
marićplenković

Pojavi li se svih 76 zastupnika koji su jučer u Saboru najavili da će biti za opoziv Zdravka Marića danas u sabornici na glasanju o njegovoj smjeni, on sigurno pada, piše Jutarnji.hr.

 A Hrvatska bi, ukoliko se Sabor danas sam raspusti, mogla ići na prijevremene parlamentarne izbore već 4. lipnja, kada se održava i drugi krug lokalnih izbora.

SDP je tijekom jučerašnjeg burnog dana u Saboru, kada se raspravljalo o njihovom zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja Mariću, došao do gotovo sigurnih 76 ruku za smjenu ministra financija. No, neizvjesnost je vladala uz Tomislava Sauchu koji je potpisao zahtjev za opozivom, ali ga u Saboru nema već nekoliko dana. Nitko od vodstva stranke, niti novinari, nisu mogli uspostaviti kontakt s bivšim SDP-ovcem Tomislavom Sauchom, koji se nije javljao na pozive, a Saborom su se zbog toga proširile priče da neće doći danas u Sabor i glasati za opoziv jer se boji za svoju poziciju nakon eventualnih izbora. Naime, Saucha vodi sudske postupke zbog sumnji da je na lažnim dnevnicama oštetio državni proračun, a u slučaju novih izbora vjerojatno ga stranka iz koje je upravo zbog tih problema i izašao, ne bi stavila na listu. Samim time ne bi više imao ni toliku medijsku pozornost, pa nije čudno da su i u samom vrhu stranke pomislili da ga je HDZ vrbovao na svoju stranu da se ne pojavio na glasanju.

19. travanj 2024 18:20