StoryEditorOCM
ForumZLOČIN IZ STRASTI

Izbo djevojku nožem jer je htjela prekinuti vezu i ostavio ju da umre, mogao bi robijati maksimalnih 40 godina

Piše Glas Slavonije
7. svibnja 2017. - 13:19
8190066

 

Sedam mjeseci od zločina koji je zgrozio stanovnike Koške i obližnjeg mjesta Ordanje, podignuta je optužnica protiv 24-godišnjeg Mateja Šusteka iz Našica. Njega Županijsko državno odvjetništvo Osijek tereti za teško ubojstvo 17-godišnje djevojke A.B., piše Glas Slavonije.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništa stoji kako je Šustek 6. studenoga prošle godine, oko 20 sati, u Koški preklopljenim nožem s oštricom duljine 10,2 centimetara svojoj maloljetnoj djevojci nanio višestruke ubodne i rezne rane.

Nakon toga uzeo joj je mobitel da bi je spriječio u pozivanju pomoći te je teško ozlijeđenu i bespomoćnu napustio. Oštećenica je preminula zbog zadobivenih ozljeda. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora u kojem se nalazi od 8. studenoga, i to zbog opasnosti od bijega i zbog neometanog odvijanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora kod kojeg su okolnosti počinjenja djela posebno teške.

Unakaženo mrtvo tijelo maloljetne djevojke iz Ordanje, u sjedećem položaju, naslonjeno na staru zgradu silosa u blizini željezničkog kolodvora u Koški, u jutarnjim je satima pronašao stanovnik Koške. Odmah je alarmirao mještane i pozvana je policija. Užasna vijest brzo se proširila mjestom, a u kosti mještana uvukao se opravdani strah. Još dok se nije znalo tko je ubio mirnu, dragu, povučenu djevojku, širila se priča kako je na tijelu imala desetke rana, a ona na vratu bila je kobna.

Dan nakon pronalaska tijela policija je sazvala konferenciju za medije kada je rečeno da je osumnjičenik za ubojstvo uhvaćen i da je nanio više reznih i ubodnih rana A.B. zbog ljubomore. Kako doznaje Glas Slavonije, okrutno ju je ubio jer je prekinula ljubavnu vezu. Užasni slijed počeo je kada je Matej pozvao djevojku da se nađu kako bi “raščistili problem”.

Iako je bilo kasno, sjela je na bicikl i našla se s 23-godišnjakom. Nakon kraće svađe izvadio je nož i počeo ju ubadati... Navodno se nekome i povjerio što je učinio, no taj mu nije povjerovao.

O ubijenoj djevojci nitko nije imao ružnu riječ. Živjela je s roditeljima u Ordanji, a vikendima je dolazila bratu i šogorici u Košku i često čuvala nećakinju. U Koški je imala prijatelje i s njima je ponekad izlazila, no nitko nije znao da je bila u vezi. Policija je otkrila ubojicu ni 24 sata nakon ubojstva i odmah je okružena kuća u Našicama u kojoj živi. Našičani kažu da se radi o uzornoj obitelji i da sinu jedincu nikada ništa nije nedostajalo.

Punoljetnom Mateju Šusteku, ako ga se u sudskom postupku proglasi krivim, prijeti kazna od 10 do maksimalnih 40 godina zatvora. Na visinu kazne utjecat će i mišljenje sudskih vještaka psihijatrijske struke. S obzirom na to da ga se tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, izglednije je da će u zatvoru proboraviti više desetaka godina, piše Glas Slavonije.

19. travanj 2024 23:43