StoryEditorOCM
ForumSTUDENTSKA HUMANITARNA AKCIJA #ZRAČIDOBROTU ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE

Ivan: Bilo bi mi lakše da je aparat bio u Zadru – teško je putovati kada si bolestan

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2017. - 19:35

Studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u sklopu svog projekta Ritam kulturizma provode humanitarnu akciju pod nazivom #zračidobrotu. Sva novčana sredstva koja se prikupe u ovoj humanitarnoj akciji bit će donirana Općoj bolnici Zadar kako bi pripomogli u kupnji linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških bolesnika.

Naime, u Zadru postoji mogućnost za kemoterapiju, no ne i za zračenje. To znači da ne postoji objedinjeno onkološko liječenje. Zbog te medicinske usluge pacijenti iz Zadarske županije moraju odlaziti u Zagreb, Split ili Rijeku. Odlazak na zračenje u druge gradove uključuje cijelu obitelj, što je financijski izdatak, ali i organizacijski problem.

-Bilo bi mi mnogo lakše da je tada aparat bio u Zadru. Putovanje od 200, 300 kilometara je dosta teško kada ste bolesni, povjerio nam se student brodostrojarstva Ivan Gaćina.

-Na tim zračenjima bila sam sama. Najčešće mi je prolazilo kroz glavu što moje dijete radi, tko će je pokupiti iz škole, kako ću organizirati nastavu te što trebam napraviti, kao najteže trenutke tijekom svoje bolesti izdvojila je Božena Krce Miočić, docentica na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Studenti su pokrenuli akciju #zračidobrotu kako bi omogućili zadarskim onkološkim bolesnicima lakše i kvalitetnije liječenje. Novac je moguće donirati na svim događanjima za vrijeme projekta od 10. do 13. svibnja 2017., kao i uplatom na namjenski žiro račun kojeg su otvorili Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka Zadar. 

19. travanj 2024 06:28