StoryEditorOCM
ForumDETALJI BRUTALNOG NAPADA NA ZDRAVKA MAMIĆA

Napadač je sve isplanirao, Mamiću je pripremio sačekušu, a još dvojica su mu čuvala odstupnicu!?

8. lipnja 2017. - 16:22
mamich

Napad na Zdravka Mamića bio je tipična sačekuša, saznajemo dan nakon što je savjetnik Dinama u srijedu navečer fizički napadnut u Bolu na Braču.

Zdravko Mamić je danas napustio Brač te navodno otišao na kupanje u jednu od plaža na susjednom otoku Hvaru. No, napad nije prošao bez posljedica.

Mamić se poslije neprospavane noći  žalio na bolove i smetnje, a kad su mu ponudili liječnički pregled, odbio ga je. Navodno je to obrazložio riječima 'nisam siguran što bi mi se tamo dogodilo'.

Načelnik Bola Tihomir Marinković šokiran je nemilim događajem.

"To je za svaku osudu, za naše misto to je nešto što se nikad nije dogodilo, dapače, nitko od nas nije ni pomišljao da se tako nešto uopće može dogoditi".

Boljani, oni fetivi se zgražaju, jer žive od turizma i gostoljubivosti. Divljački napad se dogodio  na rivi, zabilježen je sigurnosnim kamerama. Pouzdano se zna da je 22-godišnji Domagoj Ivelić, zvani Domić čekao dolazak Mamića i da ga je smišljeno napao o čemu je obaviještena i šefica policijske postaje u Supetru Magdalena Mirić Vladislavić.

Naime, Ivelić je prethodno nazvao nekoliko svojih istomišljenika, što se može lako utvrditi pregledom mobitela, a saznajemo da im je navodno kazao - 'dođi mi pomoći, imamo večeras jednu akciju“.

Njegovom pozivu su odazvala su se navodno još dvojica, koji su mu čuvali odstupnicu.

Oko završetka incidenta ima nekoliko verzija. Prva je da je Ivelić nakon napada uspio pobjeći kući i ispričati ocu što je napravio. Po drugoj verziji, napadača su uhvatili konobari iz jednog restorana pa su ga navodno počeli udarati, a onda su neki Boljani priskočili u pomoć i zaštitili huligana dok nije došla policija. Po trećoj, ulovio ga je Ivan Ivančić Boso, kod kojega je Mamić i stigao u goste.

 

Napadač na Zdravka Mamića na slobodi, zabranjeno mu približavanje i kontakt
Splitski Prekršajni sud u četvrtak je 22-godišnjem Bračaninu, koji je jučer na bolskoj rivi šakom u potiljak udario Zdravka Mamića, zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja na javnom mjestu izrekao mjeru opreza zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta s Mamićem, te je pušten na slobodu, doznaje Hina na tom sudu.
Sudac Daniel Ban izrekao je 22-godišnjaku mjeru opreza nakon što je na sudu priznao napad na Mamića.
Policija je sudu predložila istražni zatvor, a odluku o tome Prekršajni bi sud trebao donijeti u roku od 30 dana. (H)
20. travanj 2024 05:12