StoryEditorOCM
ForumVIDEO: ŠOKANTAN FILM ROBERTA ZUBERA

Otac 'malog lavića' Nore Šitum: „Prokleli smo onaj dan kad smo s udrugom Hrabro dijete stupili u kontakt!“

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2017. - 18:03
norasprovod

Više od četiri godine su prošle otkako je preminuo 'mali lavić' Nora Šitum. Petogodišnja djevojčica oboljela od leukemije ujedinila je Hrvatsku, čiji su građani za njeno liječenje u Americi u samo tjedan dana prikupili osam milijuna kuna.

Nora je nažalost podlegla teškoj bolesti, a njezini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum nakon tragedije su se našli usred financijskog skandala. Sve je to potaknulo bivšeg novinara i TV urednika Roberta Tomića Zubera da snimi film simboličnog imena "Život od milijun dolara", kojega će 20. srpnja predstaviti na Pula Film Festivalu, prenosi 100posto.hr.

"Film je u tri čina. Prvi govori o borbi za život, drugi o Norinoj smrti, boli i roditeljskom suočavanju s gubitkom djeteta, a treći čin prati financijske malverzacije i netransparentno trošenje novaca", rekao je Zuber za „Gloriju“.

Odmah nakon Pule film kreće na svoj međunarodni put. "Ušli smo u službenu selekciju Dokufesta, zatim slijedi Liburnija i Vukovar Film Festival, a nadamo se i MFF-u u Širokome Brijegu. Zagrebačka premijera biti će sredinom rujna", kaže Zuber.

 

19. travanj 2024 06:51