StoryEditorOCM
ForumPOKUŠALI SU IZBJEĆI SUĐENJE

'Napali su me žena i muškarac s fantomkom. Ona je tražila novac, on me dva puta nožem ubo u trbuh!'

Piše JL
29. kolovoza 2017. - 12:46
SUDJENJE.JPG

MUP je sudskim putem odlučio naplatiti od sisačke poduzetnice Adevije P. P. troškove nepotrebnog postupanja nakon što su potrošili sate i sate uzaludnog kriminalističkog istraživanja koje ih je dovelo do zaključka, a što je kasnije i sud potvrdio: “Dama je lažno prijavila kazneno djelo!” Zbog lažnog prijavljivanja (ne)djela, odnosno da je bila žrtva razbojništva, Adevija P. P. mora uplatiti u državni proračun 4518,60 s kamatama, ali i nadoknaditi Ministarstvu unutarnjih poslova 1500 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji list.

Adevijino trenutačno mjesto boravka je Kaznionica u Požegi, a osječkoj policiji je lagala ne bi li izbjegla kazneni progon zbog razbojništva koji je protiv nje bio u tijeku na sisačkom Županijskom sudu tog ožujka 2015.

Naime, 13. ožujka oko 23 sata Adevija je zavapila na 192, a potom i istražiteljima uživo: “Pomozite! Napadnuta sam na Sjenjaku! Napali su me žena i muškarac s fantomkom. Žena je od mene tražila novac, a napadač me dva puta nožem ubo u trbuh te mi zaprijetio da će mi ubiti dijete ako ne predam sav novac. Dala sam im 500 eura. Nakon toga su pobjegli.”

Osječka policija digla se na noge - ukupno 19 službenika, od čega šest kriminalista, osam temeljnih policajaca i pet interventnih, a sve kako bi sačuvali zatečene tragove. Puna četiri sata očevida, kao i troškove automobila koji su kružili po Osijeku u potrazi za izmišljenim napadačima, na kraju će platiti Adevija P. P. iz svoga džepa.

Ujedno je zbog tog lažnog alarmiranja policije osuđena na osam mjeseci zatvora koji su joj zamijenjeni radom za opće dobro. Uza sve joj je izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, piše Jutarnji list.

20. travanj 2024 16:16