StoryEditorOCM
ForumMAJKA IH 'OPRALA' NA FACEBOOKU

Poštovana Vlado RH, moje dijete se povija pod školskom torbom od 6,5 kg, a vas nije briga!

Piše 100posto
5. rujna 2017. - 20:18
torba

Odmah s početkom nove školske godine krenule su i stare boljke za roditelje koji su, između ostalog, već duže vrijeme zabrinuti i težinom školske torbe koju su u školu primorani nositi njihovi najmlađi. Već 25 godina se, naime, problematizira činjenica kako djeca koja često nemaju ni 35 kg nose i do 20 ili 30 posto svoje težine na leđima, što može trajno oštetiti njihov mišićno-koštani sustav koji je u intenzivnom rastu i razvoju - piše portal 100posto.

Mama Mirna Mikoč jedna je od onih koji su zasigurno već mnogo puta pokucali na razna vrata u nadi rješavanja ovoga problema. Ipak, ništa se do dan danas nije dogodilo pa se odlučila putem Facebooka obratiti direktno Vladi RH.

Njezin tekst prenosimo u cijelosti:

Poštovani, danas je moje dijete, teško 33,5 kg krenulo povijeno pod torbom težine 6,5 kg u peti razred.
Pretpostavimo li da je prosječna težina članica/člana vlade 90kg i da svaki dan na posao i s posla na leđima nosite ruksake od 18kg, kakva bi to utjecaja imalo na vaše zdravlje i radni optimizam? Biste li zadovoljno pili kavu na sjednici vlade ili donijeli Odluku o hitnom rasterećenju prepoštovanih vam leđa, Zaključak o primjeni mjera spašavanja članova od skolioze ?
Znam da bi vam školska torba mog djeteta postala bitna da sam mu na ruksak nalijepila slovo U ili petokraku, no uvjeravam vas da je težina školske torbe učenika u Hrvatskoj puno, puno bitnija. Pretpostavljam da vam u ovom trenutku odgovara djeci pokazati da vam NIJE stalo i da se nauče biti pognuta ali ja želim svoje dijete naučiti da uspravno kroči ovom zemljom.
Vi ste samo i ove školske godine jasno dali do znanja: djeco, nas – Vladu RH zaista nije briga za vas!
Bravo

24. travanj 2024 05:09