StoryEditorOCM
ForumS POČETKOM JESENI NAJAVLJUJU SE VELIKE TURBULENCIJE NA HRT-u

Za središnji Dnevnik traže nova lica, vraća se Goran Milić, Dujmovićevu emisiju ukidaju

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
6. rujna 2017. - 20:56
www

Glavni aduti nove jesenske sheme HRT-a, koja starta 18. rujna, nove su emisijePetra Vlahova, Romana Bolkovića, Tončice Čeljuske i Barbare Kolar, a šuška se da ćemo na programu javne televizije od ove jeseni ponovo gledati i nove dokumentarne emisije Gorana Milića.

HRT-ovci će svoju shemu, pod motom “Nove boje jeseni”, novinarima predstaviti 12. rujna, a dan kasnije, u posebnoj emisiji, predstavljanje novog televizijskog sadržaja prvi će put moći vidjeti i TV publika. Ljudi s HRT-a, TV kuće koja je, prema istraživanjima EBU-a, proglašena najgledanijom javnom televizijskom kućom u jugoističnoj Europi, posebno su ponosni na to što će čak 85 posto sadržaja u novoj shemi biti domaće proizvodnje.

Vijesti svakih pola sata

Okosnica Prvog programa u udarnom terminu i ove jeseni ostaje središnji Dnevnik, u kojem će, doznajemo, doći do izmjena urednika i voditelja. Prema našim informacijama, u toj emisiji ostaje Marta Šimić Mrzlečki, a nije još sasvim sigurno hoće li se tražiti zamjena za Mirjanu Posavac i Branimira Farkaša.

Velike promjene dogodit će se i na HTV-u 4, gdje se uvode vijesti koje će se emitirati svakih pola sata, pa će taj kanal imati najmanje deset sati programa uživo. “Otvoreno” će nastaviti voditi Mislav Togonal i Damir Smrtić (umjesto prije nekoliko mjeseci smijenjenog Domagoja Novokmeta), a u novoj shemi svoje talk-showove dobivaju Tončica Čeljuska i Petar Vlahov. Čeljuska će u svojoj emisiji “U svom filmu” u prime time terminu ugošćavati uspješne ljude, a Vlahov se seli u Zabavni program s emisijom “Oči u oči”, u kojoj će pratiti društvene događaje, modne trendove, trendove u putovanjima Hrvatskom te s gostom pretresati najaktualniju temu tjedna, koja nije vezana za politiku.

Povratak ‘A strane’

HRT je odlučio u svoj program staviti još neke zabavne emisije, pa tako show “Kod nas doma” vode Barbara Kolar i Iva Šulentić, a “Koktel bar” Uršula Tolj. Kreće i nova sezona game showa “Volim Hrvatsku” te od publike dobro primljen show “A strana”. Što se tiče dviju prošlogodišnjih zvijezda Zabavnog programa, Romano Bolković sa svojom emisijom ostaje na HRT-u, ali ne i Tihomir Dujmović.

Nolin ‘Čuvar dvorca’

U jesenskoj shemi, uz filmske blockbustere koji će se prikazivati vikendom, neće manjkati ni stranih i domaćih dokumentaraca. Govorka se tako da se sa svojim novim dokumentarnim serijalom na HRT vraća Goran Milić, a sigurno je da ćemo za koji tjedan na programu gledati dokumentarni serijal “Hrvatski premijeri osobno” scenarista i redatelja Gordana Malića. Ovaj osmodijelni serijal portretirat će političko djelovanje i osobni život hrvatskih premijera Stjepana Mesića, Josipa Manolića, Franje Gregurića, Nikice Valentića, Hrvoja Šarinića i Zlatka Mateše, Ivice Račana, Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića.

Što se domaćih serija tiče, s prvim jesenskim danima starta “Čuvar dvorca” Lukasa Nole, a navodno će HRT reprizirati i legendarne “Smogovce”.

20. travanj 2024 11:50