StoryEditorOCM
ForumBRUTALNO NAPADNUTA NA ZADATKU

Reporterka Provjerenog Ema Branica ima potres mozga i do daljnjega je na bolovanju

Piše Lada Novak Starčević / 100posto
22. rujna 2017. - 12:44
novatv

Ema Branica (34), reporterka emisije Provjereno, i snimatelj Alan Novakprošlog su tjedna u Velikom Pašijanu radili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević. Tada im je prišla starija gospođa i brat osumnjičenog koji su ih fizički napali. Žena ih je napala metlom, a muškarac je Branicu napao, gurnuo ju u kanal i pritom joj iščupao pramen kose, piše 100posto.

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica.

Kako javlja Provjereno, njihova reporterka do daljnjeg će biti na bolovanju zbog potresa mozga. Branica radi u Provjerenom od 2008. godine. "Prenijeti život na ekran najteži je zadatak, bio on sretan ili tužan, dok god nekoga inspirira i potakne na akciju, mi smo ispunili svoj zadatak", rekla je.

Branica je i u svibnju bila izložena opasnosti dok je radila prilog o Vanessi Raney. Podsjetimo, problematičnoj Amerikanki koja je godinama maltretirala lektoricu Croaticuma Ivančicu Banković Mandić, policija nije mogla ući u trag više od pola godine, ali ju je spomenuta novinarka pronašla u svega četiri dana za potrebe reportaže.

Tada je svjedočila krvavom događaju. Vozila se sa snimateljem iza službenog policijskog automobila jer su potajno snimali nastavak priče o Amerikanki, piše 100posto.

"Dok smo jurili za njima u postaju dogodilo se najgore. Ozlijedila je policajca, i to nožem u vrat u automobilu ispred nas. Pokušala sam policajcima reći kako je psihički nestabilna, ali me nisu slušali. Svi smo bili u šoku!", ispričala je Branica.

26. travanj 2024 00:21