StoryEditorOCM
ForumNAKON BROJNIH KRITIKA NA SKANDALOZNE IDEJE

Nacrt Obiteljskog zakona ekspresno povučen!

Piše Zadarski.hr/Jutarnji
28. rujna 2017. - 19:16
profimedia-0331170749

Kontroverzni nacrt novog Obiteljskog zakona, koji se u srijedu prvi puta pojavio u javnosti, u četvrtak je povučen s web stranice esavjetovanja.gov.hr na kojoj se mogu dati prijedlozi i primjedbe na prijedloge zakona.

Najoštriji bio je SDP-ov zastupnik Domagoj Hajduković:

- Prema prijedlogu novog Obiteljskog zakona parovi bez djece nisu obitelj. Istospolni parovi s djecom nisu obitelj.... slušao sam radio, ljudi komentiraju ovaj prijedlog zakona. Javio se u emisiju jedan čovjek koji je rekao, moja žena je izgubila dijete, jesmo li mi obitelj? Hoćemo i mi reći da nisu obitelj? Ja im to ne mogu reći - kazao je Hajduković.

Najzad, ni premijer Plenković nije bio najsretniji objavom nacrta te je kritizirao ministricu Murganić na sjedici Vlade.

- Nacrti zakona neće više moći ići u postupak savjetovanja bez da su prošli koordinaciju na tijelima vlade. Ovakvi dokumenti mogu izazvati veliku pozornost, a u vrlo su ranoj fazi rasprave, kao i elektronskog savjetovanja s javnošću. Moramo se puno kvalitetnije koordinirati na razini Vlade - rekao je premijer na sjednici Vlade.

Nacrt zakona je inače izradila radna skupina koju je oformila bivša ministrica Bernardica Juretić, a na čelu skupine bila je profesorica s katedre Obiteljskog prava na Pravbom fakultetu u Zagrebu, Dubravka Hrabar. 

23. travanj 2024 11:20