StoryEditorOCM
ForumPOŽEŠKO-SLAVONSKI ŽUPAN PRIVEDEN ZBOG OBITELJSKOG NASILJA

Supruga Alojza Tomaševića noćas završila u bolnici, policija rano ujutro došla po njega

Piše Nikola Patković / JL
4. listopada 2017. - 00:36
Alojz Tomašević

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević(HDZ) danas je priveden na policiju zbog sumnje na obiteljsko nasilje. Župan Tomašević od jutra je u prostorijama PU Požeško-slavonske, no policija se zasad o tom slučaju nije službeno oglasila.

Tomaševićeva supruga sinoć je primljena u Opću županijsku bolnicu u Požegi, s ozljedama zasad nepoznate težine.

Tomašević se u medijima spominjao nakon ostavke bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje kao njegov mogući nasljednik.

Prvi je put za župana biran 2013., a dotad je njegova poslovna karijera bila vezana uz vojsku. Obrani Hrvatske priključio se kao dragovoljac Domovinskog rata i jedan je od organizatora obrane požeškog kraja. Tijekom vojne karijere napredovao je do časnika.

U vojsci je proveo 12 godina - bio je zapovjednik Vojarne u Požegi te Središta za obuku vojnika u Požegi, zapovjednik Dočasničke škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske u Zagrebu. Bio je i na mjestu načelnika Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu s kojeg je umirovljen u lipnju 2012. u činu brigadnoga generala, nakon 39 godina staža.

Diplomirani je ekonomist, ali je završio i više stupnjeva različitih vojnih škola, među ostalim Zapovjednu stožernu školu na Visokom vojnom učilištu u Zagrebu, Ratnu školu, a vojne vještine usavršavao je u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi... Nakon što je postao župan zamrznuo je vojnu mirovinu

24. travanj 2024 10:56