StoryEditorOCM
ForumNINA KULUZ NA TRI GODINE I ČETIRI MJESECA ZATVORA

Oduzeta joj je roditeljska skrb, mora platiti 50.000 eura; Alessandro Avenati: najviše bih volio da dobrovoljno preda dijete

10. listopada 2017. - 15:11
8865260

Na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca osuđena je u Torinu Hrvatica Nina Kuluz zbog ilegalnog odvođenja sina Cesarea Avenatija iz Italije. 

Osim kazne zatvora, određeno je kako ocu dječaka Alessandru Avenatiju mora platiti 50.000 eura naknade štete za godine koje je proveo u potrazi za sinom dok je ona bila u bijegu u Hrvatskoj i BiH.

Također joj je nakon odluke o krivnji potpuno oduzeta roditeljska skrb, čime je izmijenjena odluka talijanskog suda iz 2012. godine kojom su majka i otac imali pravo na zajedničku roditeljsku skrb.

Presuda je nepravomoćna te se očekuje kako će se na nju podnijeti žalbe. U slučaju da postane pravomoćna, ukoliko Nina Kuluz ne ode dobrovoljno na izdržavanje kazne u Italiju, protiv nje će se izdati europski uhidbeni nalog.

Alessandro Avenati: Najviše bih volio da ona dobrovoljno preda dijete

- Ne osjećam se sretnim niti da se radi o bilo kakvoj pobjedi. Ne želim da Nina ide u zatvor. Što se tiče same sudske odluke, najviše bih volio da ona dobrovoljno preda dijete jer bi to bilo od velikog utjecaja kod odluke o žalbi na presudu. Ako bi kazna bila smanjena ispod tri godine, Nina ne bi trebala ići u zatvor – kazao nam je Alessandro Avenati, otac Cesarea.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Ninom Kuluz, ali smo od njene sestre dobili odgovor kako oni kao obitelj ne žele komentirati, pogotovo ne meni jer prema njihovom mišljenju ne izvještavam objektivno.

19. travanj 2024 01:33