BRANITELJI TRAŽE SMJENU STANKOVIĆA 'Uporno je ponavljao skandaloznu tezu o Domovinskom ratu!'

BRANITELJI TRAŽE SMJENU STANKOVIĆA

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih pristojbi reagirao je na tvrdnje "upornu i skandaloznu tezu" Aleksandra Stankovića "da se u Hrvatskoj vodio građanski rat".

Zatražili su i smjenu Stankovića s mjesta voditelja i urednika emisije "Nedjeljom u dva".

Tvrde kako je Stanković više puta spominjao svoju spornu tezu tijekom emisije emitirane ovu nedjelju u kojoj je gost bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji je branio Vukovar.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju 19. studenog na HRT 1, kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH, smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor.

Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.
„Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica.„

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu, zbog širenja neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televizije.

Emisiju možete pogledati OVDJE.

Naslovnica Forum

Najčitanije