StoryEditorOCM
ForumZVIJEZDA VELIKOG SRCA

Dragan Bjelogrlić spasio život dječaku: Krv je šikljala posvuda, još pet minuta i ne bi mu bilo spasa!

Piše 100POSTO.HR
25. prosinca 2017. - 14:39
dragan

Glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić pritekao je u pomoć 11-godišnjem dječaku kojem je staklo presjeklo arteriju na ruci i brzom reakcijom mu spasio život, javlja Dnevni avaz.

Dječak Lav iz beogradske četvrti Vračar ozlijedio se kad je s bratom blizancem kretao u školu. Dok je zaključavao stara ulazna vrata na zgradi počeli su padati razbijeni komadi stakla i porezali ga tako da je krv počela šikljati iz presječene arterije na dječakovoj ruci. Brat mu je pokušavao zaustaviti krvarenje i pozvao u pomoć ljude iz obližnjeg kafića.

„ Unijeli smo Lava u kafić, a ženi koja se predstavila kao doktorica dala sam svoj šal da ga njime podveže ispod ramena. Rekla mi je da mu ne dozvolim da zaspi. Dijete me je slušalo, reagiralo je na moj glas. Užasno mnogo krvi je prskalo na sve strane“, rekla je Lavova učiteljica Jelena, koja se zatekla u blizini.

U kafiću su pozvali hitnu pomoć, no ona se ni nakon 15 minuta nije mogla probiti do tamo zbog prometne gužve. Učiteljica je ispričala kako je brat unesrećenog dječaka plakao ispred kafića govoreći kako će Lav umrijeti.  

„Okrenula sam se i vidjela da na vratima kafića stoje glumci Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić. Istog trena izašla je i doktorica sa Lavom i rekla da više nema vremena. Dragan Bjelogrlić je tada rekao: 'Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo.' U automobil su ušli Lav, liječnica, neka žena i on“, rekla je Dnevnom avazu.

Bjelogrlić je pokupio i dječakovu majku koja ih je čekala na putu prema bolnici.

„ Lav je polako padao u neku vrstu delirija. Bjelogrlić nas je vozio u bolnicu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka“, ispričala je Dnevnom avazu dječakova majka Vesna i dodala kako je Bjelogrlić osoblje bolnice zamolio da odmah prime dječaka, što su i učinili te Lava odveli u operacijsku salu.

„ Rasjekao je arteriju od lakta do šake lijeve ruke, sve do kosti. Već mu je poplavila ruka. Liječnik nam je rekao da je samo još pet minuta prošlo, on ne bi preživio. Izgubio je previše krvi“, kaže dječakova majka zahvalna glumcu na plemenitosti i brzoj reakciji.

Bjelogrlić je Dnevnom avazu kratko rekao kako misli da bi svatko normalan u toj situaciji postupio na isti način. 

20. travanj 2024 10:33