StoryEditorOCM
ForumSUĐENJE MAJCI ZBOG PRIJETNJI PEDOFILU

'On je silovao moje dijete! Da sam ga željela ubiti, već bih to davnih dana učinila'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin / Jutarnji list
29. prosinca 2017. - 17:00
policija milicija noć

Kad me 9. kolovoza ove godine nazvala policija i rekla da je 27-godišnji mladić koji je silovao mog sina nakon dva tjedna pušten iz istražnog zatvora, uzela sam pajser, čekić i nož i otišla pred njegovu kuću.

DALMATINSKI MONSTRUM 12-godišnju djevojčicu iskorištavao za seksualne odnose, organizirao bandu maloljetnika da kradu za njega...

Vidjela sam širom otvoren prozor i vikala mu da izađe ako ima muda. On je pedofil. Silovao mi je dijete. Zvonila sam mu na vrata, ali nije otvarao pa sam mu kroz prozor bacila predmet. Nisam ga željela ubiti jer da jesam, već bih to učinila prije dvije godine kad je počeo vezu s mojim tada 14-godišnjim sinom. Samo sam ga željela prestrašiti. Htjela sam i da svi čuju koga imaju u susjedstvu te da paze na svoju djecu.

Tri tjedna prije tog ispada, sin mi je priznao da ga spolno iskorištava i da ga drogira - ispričala je 40-godišnja majka dvoje djece, kojoj se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudilo da je prijetila smrću mladiću koji je osumnjičen za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina.

Zaštita djeteta

Ta majka zlostavljanog dječaka zbog upućenih prijetnji nepravomoćno je osuđena na deset mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, a izrečena joj je i mjera psihijatrijskog liječenja na slobodi. Pri određivanju kazne, kao olakotne okolnosti su joj uzete u obzir neosuđivanost, bitno smanjena ubrojivost u inkriminirano vrijeme, izražen viktimološki moment, doprinos oštećenog kao žrtve u odnosu na njegove sklonosti te prirodna potreba okrivljene kao majke da zaštiti svoga sina od “onog što je prema njezinom uvjerenju, sklonosti i svjetonazoru smatrala zlom”.

Prokazani pedofil na sve gleda drukčijim očima.

- Ja se te žene bojim. Ona je izrazito agresivna i smatram da bi prijetnje mogla ostvariti. Naime, s njezinim 16-godišnjim sinom sam bio u emocionalno financijskoj vezi. Pomagao sam mu kad mu je bilo potrebno, a prijetnje njegove majke traju već dulje vrijeme jer ona ne može prihvatiti da je njezin sin homoseksualac i da smo nas dvojica u vezi. Pa zato uznemirava mene i moju obitelj te me prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog čega sam proveo dva tjedna u pritvoru.

Kad sam izašao na slobodu 9. kolovoza ove godine, oko 16.15 sati sam iz stana čuo tu ženu kako s ceste viče: ‘Ubit ću te, pedofilu. Zaklat ću te. Nećeš preživjeti. Neću te ja dočekati, čekat će te moji. Zovi roditelje da i njih zakoljem. Ti si moje dijete tjerao da dila drogu i kokain.’

Negirala krivnju

Nakon toga je kroz prozor stana bacila pola metra dugačku željeznu šipku i potom provalila u haustor zgrade ponovivši prijetnje o klanju mene i roditelja, da sam pedofilsko govno... - opisao je mladić na Općinskom sudu.

Inače, majka seksualno zlostavljanog mladića nakon uhićenja policiji je još otkrila kako je i vlastitog sina bila primorana prijaviti policiji u više navrata zbog obiteljskog nasilja. Naime, tvrdila je da bi njezin sin doma sve redom tukao i maltretirao kada bi mu njegov stariji “prijatelj” dao neku drogu.

Tijekom suđenja na kojem je okrivljena žena negirala krivnju te se branila šutnjom, vještak psihijatar Željko Marinić je, temeljem uvida u njezinu liječničku dokumentaciju, utvrdio da je kobnog dana bila “znatno reduciranih sposobnosti u pogledu upravljanja svojim postupcima i shvaćanju djela i da je bila smanjeno ubrojiva”.

23. travanj 2024 21:57