StoryEditorOCM
ForumNAIZGLED JE TO BILA JEDNA SRETNA VELIKA OBITELJ

Na vidjelo izlaze šokantni detalji iz života para koji je zatočio i okovao svojih 13 djece

Piše Jutarnji.hr
16. siječnja 2018. - 23:07
Turpin u Disneylandu

Par iz Kalifornije koji je zatočenima držao svoje trinaestoro djece, na društvenim mrežama je odavao dojam sretne američke obitelji, piše BBC.

Na fotografijama koje je bračni par Turpin objavljivao na Facebooku, prikazani su obiteljski izleti u Disneyland i Las Vegas gdje su roditelji obitelji nekoliko put obnovili svoje bračne zavjete.

Na nekim zajedničkim fotografijama, djeca su obučena u istu odjeću, blijeda, no nasmiješena. I oni koji su s obitelji dolazili u kontakt, o njima su rekli otprilike isto.

Odvjetnik koji je zastupao obitelj u slučaju njihovog posljednjeg bankrota 2011., Ivan Trahan, rekao je novinarima: 'Meni i mojoj ženi Nancy, koja je bila prisutna na nekim našim sastancima, oni su izgledali kao fini ljudi koji su uvijek lijepo govorili o svojoj djeci.'

Na web stranici kalifornijskog Ureda za obrazovanje, David Turpin je naveden kao ravnatelj škole Sandcastle, privatne škole koja je djelovala iz njihovog doma. Škola je otvorena 2011. i imala je šestero učenika u različitim razredima. Louise Turpinnavedena je kao kućanica bez primanja.

Roditelji Davida Turpina, James i Betty, kažu da su bili iznenađeni i šokirani kad su čuli optužbe. Vele da njihovi unuci nisu išli u školu već su se obrazovali kod kuće te da sina i snahu nisu vidjeli nekoliko godina, iako su bili u redovitom kontaktu telefonom.

Facebook

 

James i Betty Turpin kažu kako je Davida i Louise 'Bog zvao da imaju što je moguće više djece'. Također kažu kako su djeca imala vrlo strog odgoj i kućno obrazovanje te da su morali pamtiti dugačke dijelove Biblije, a neka su djeca željela i čitavu Bibliju naučiti napamet.

Baka i djed su djecu zadnji put posjetili prije pet godina kad su primijetili da su djeca pomalo mršava, ali sve u svemu, djelovali su kao sretna obitelj.

No susjedi kažu kako su rijetko viđali djecu da se igraju vani, a prema javno dostupnim podacima, gospodin Turpin je dva puta proglasio bankrot.

Prije preseljenja na sadašnju adresu u Kaliforniji, obitelj je živjela u Teksasu. Navodno je Turpin imao dobro plaćeni posao kao inženjer aeronautike u kompaniji Northrop Grumman. No, s mnogo djece i suprugom koja nije radila, troškovi su premašili prihode. Dokumenti o bankrotu pokazuju da je 2011. zaradio više od 140.000 dolara, no troškovi brojne obitelji svakog su mjeseca bili za tisuću dolara veći.

20. travanj 2024 02:40