StoryEditorOCM
ForumSUD U KLAGENFURTU OSLOBODIO NEKADAŠNJEG HDZ-OVOG MOĆNIKA

Ivić Pašalić nije kriv za preprodaju zemljišta po napuhanoj cijeni

Piše Ivan Fischer/Jutarnji list
1. veljače 2018. - 15:45
pasalic_sudjenje7-031017

Zemaljski sud u Klagenfurtu danas je oslobodio nekad moćnog političara i bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića optužbi da je zajedno s Milanom Lučićem i Igorom Mlinarom, uz pomoć tadašnjih šefova Hypo banke, oštetio tu banku za oko 14 milijuna eura.

Prema optužnici, prije svega poduzetnička grupacija Ivića Pašalića, ali i Lučić i Mlinar, našli su se u financijskim problemima, a šefovi banke, suoptuženi Wolfgang Kulterer i Günter Striedinger, odlučili su im pomoći, ponajprije svom VIP klijentu Pašaliću, tvrdilo je tužiteljstvo.

Tužitelji su tvrdili kako su optuženi 2003. organizirali preprodaju zemljišta preko tvrtke Hilltop u Lihtenštajnu u kojoj su, preko tri pozadinske tvrtke, udjele držala trojica optuženih Hrvata. Zemljište su navodno kupili za oko 4,5 milijuna eura te ga dva mjeseca kasnije prodali Hypu za oko 36 milijuna eura.

Ivić Pašalić tvrdio je kako on nije imao veze s tim poslom te da su ga austrijski istražitelji zamijenili s njegovim bratom Zdravkom.

Sud u Klagenfurtu na kraju je ocijenio kako niti jedan od optuženih nije kriv za počinjeno djelo koje im se stavljalo na teret.

19. travanj 2024 16:08