StoryEditorOCM
ForumBIT ĆE HLADNIJE

Stiglo pogoršanje vremena: snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, evo što za vikend čeka Dalmaciju

Piše PSD/Zadarski.hr
2. veljače 2018. - 19:22
gorski_kotar1-020218

Do naših krajeva stiglo je najavljeno pogoršanje vremena s kišom i snijegom, o čemju svjedoče fotografije zabilježene u Delnicama, donosi portal Slobodne Dalmacije.

HAK je izdao upozorenje za zimske uvijete za gorske dijelove zemlje, a DHMZpredvidio da će snijeg i dalje padati te da će u narednim danima biti još hladnije.

Prema njihovoj prognozi u subotu će u unutrašnjosti povremeno padati susnježica i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača, a na krajnjem istoku će uglavnom padati kiša. U višim predjelima, osobito u Gorskom kotaru stvorit će se deblji snježni pokrivač.
Uz povremenu kišu duž obale, u subotu je na sjevernom Jadranu moguće i malo snijega nošenog jakim vjetrom.
Oborina će biti i u Dalmaciji, i to mjestimice obilnih, no s obzirom na vrlo jako jugo u tom dijelu Hrvatske neće sniježiti.
Provjerili smo i što kažu Norvežani. Na stranici yr.no za splitsko i dubrovačko područje najavljuju obilnu kišu uz maksimalne temperature oko 14 stupnjeva u subotu i 9 u nedjelju. Kiša bi u nedjelju trebala polako prestati, a u Dubrovniku bi moglo biti i ponešto sunca. Na šibenskom i zadarskom području vrijeme će biti isto uz 2-3 stupnja nižu temperaturu

19. travanj 2024 21:55