StoryEditorOCM
ForumPOTVRĐENJA ŠUŠKANJA: JON SNOW STIGAO U HRVATSKU!

Najveća zvijezda Igre prijestolja navukao crni ogrtač i popeo se na kulu Minčeta

Piše Jutarnji.hr
7. veljače 2018. - 16:19
harington18-070218

Pod paskom zaštitara i strogih sigurnosnih kontrola počelo je snimanje osme sezone megapopularne američke serije "Igra prijestolja", piše Dubrovački vjesnik, a prenosi Jutarnji list.

Sam set je zaštićen tako da se samo može naslutiti što se točno događa iza ograde. Zasad se snima na tvrđavi Lovrjenac i zidinama, a u Dubrovnik je stigao i glumac Kit Harington koji u seriji glumi Jona Snowa. Harington je snimao scene u kuli Minčeti.

Podsjetimo, za potrebe HBO-ove ekipe i snimanja posljednje sezone u kojoj Dubrovnik predstavlja Kraljev grudobran na Pilama je već prošli tjedan postavljen šator s opremom za filmaše. U studenom prošle godine kreativni tim serije viđen je kako istražuje nove lokacije za snimanje po Gradu, pa nije isključena mogućnost da se završni dvoboji odigraju i na nekim drugim mjestima unutar povijesne jezgre.

 

Iako su Dubrovčani već navikli na brojna filmska snimanja i statiranje, neslužbeno se doznaje da ovaj put neće biti uključene domaće snage, nego će sav posao odraditi produkcija serije.

 

Ipak, očekuje se da će finalno snimanje uz Haringtona, u Dubrovnik dovesti i Emiliju Clark kojoj je upravo uloga Majke zmajeva donijela svjetsku slavu. Glumica je prije dva dana snimala reklamu u Rimu, dakle Dubrovnik joj nije tako daleko. Ekipa je prije tjedan dana bila na Islandu gdje su snimali završne scene u hladnoći i snijegu. Sve bi trebalo biti snimljeno do kraja 2018., a prema informacijama HBO-a, finalna sezona će se prikazati 19. travnja 2019.

Sedma je sezona završila padom Zida i probojem vojske mrtvih koja kreće prema Kraljevu grudobranu, odnosno Dubrovniku, koji od 2011. glumi glavni grad Westerosa. Kolika je važnost serijala, potvrđuje i istraživanje Ekonomskog instituta u Zagrebu prema kojemu je snimanje serijala Igra prijestolja u Dubrovniku povećalo turističku potrošnju za 126 milijuna eura i donijelo milijun i pol turističkih noćenja više, piše Dubrovački vjesnik.

26. travanj 2024 18:38