StoryEditorOCM
ForumPOTRESNA PRIČA PARTNERICE VEDRANA ROHATINSKOG, SINA BIVŠEG GUVERNERA HNB-A

Tijekom moje trudnoće fizički me zlostavljao, prijetio smrću meni i mojoj obitelji, da će mi odrubiti glavu...

Piše Hajdi Karakaš Jakubin / Jutarnji list
10. veljače 2018. - 14:07
nasilje

 - Nakon dva mjeseca zajedničkog života, Vedran je iz nepoznatog razloga postao agresivan. U nekoliko navrata me i fizički napao. Nakon što sam zatrudnjela, pokušavala sam smiriti situaciju, a u listopadu 2015., kad smo se već bili preselili u kuću kod Vedranovih roditelja u Zagrebu, rodila sam curicu, donosi Jutarnji list.

SUPRUGA ALOJZA TOMAŠEVIĆA POVUKLA SVE OPTUŽBE ZA OBITELJSKO NASILJE 'Došla je na sud i rekla da nije više zainteresirana za kazneni progon'

- Pod Vedranovim pritiskom morala sam dati otkaz na svom radnom mjestu, a s obzirom na to da sam 2010., prije nego što sam ga upoznala, kupila stan na kredit, potpuno sam bila ovisna o njegovim financijama. Tijekom moje trudnoće fizički me zlostavljao, prijetio smrću meni i mojoj obitelji, da će mi odrubiti glavu, te da ne postoji “sigurna kuća” u koju ću se sakriti a da me on ne pronađe - požalila se u listopadu 2016. u policijskoj postaji M. K. (32), nevjenčana partnerica Vedrana Rohatinskog, inače sina bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Zbog prijavljenih prijetnji i nasilničkog ponašanja u obitelji, puna dva mjeseca je provela u jednoj sigurnoj kući s djetetom, a sin bivšeg guvernera završio je iza rešetaka te je nakon 30.000 kuna plaćene jamčevine izašao na slobodu.

Fotodokaz

Policiji je tada ta prestravljena mlada majka ispričala još i kako je jednog dana, dok je spavala na krevetu s njihovom kćerkicom, Vedran ušao u sobu i nakon kraće prepirke udario je glavom u nos.

- Potekla mi je krv, a on je cijelo vrijeme vikao i prijetio da će me ubiti. Otišla sam u kupaonicu zaustaviti krvarenje, a na hodnik su izašli njegovi roditelji. Prvo se posvađao s ocem kojega je u jednom trenutku udario. Vedranova majka je tada otišla po unučicu i uzela je u naručje, ali je i nju odgurnuo jer je uzela dijete. Nakon toga sam izašla na hodnik i uzela malenu u naručje, a Vedran je uzeo upaljač i bacio ga prema meni. Ne bih li izbjegla leteći predmet, zaokrenula sam se pa je upaljač pogodio dijete u glavu. Otišla sam s djetetom u sobu i legla na krevet. Za nama je došao Vedran i ponovno me udario u nos. Napukao mi je prednji zub i opet je potekla krv - detaljno je još opisivala policajcima M. K. tvrdeći da liječničku pomoć nije tražila iz straha da joj “Vedran dodatno ne naudi”. No svoje ozljede je fotografirala i poslala ih mobitelom svojoj sestri.

Serijal prijetnji i psovki kulminirao je, prema tvrdnjama M. K., 19. listopada 2016. kada joj je zaprijetio: “Ubit ću te, riješit ću i tebe i sebe. Ti na svijetu nisi potrebna. Ti si seljančica, kurva, drolja, štraca”.

Zagrebački tužitelji su na temelju njezine kaznene prijave proveli istragu i protiv Rohatinskog juniora podignuli optužnicu. Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u tijeku je sudski postupak protiv sina bivšeg guvernera, a zbog prijetnji i nasilničkog ponašanja za njega tužiteljstvo traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

 

Nitko neće svjedočiti

Na zadnje ročište Vedran Rohatinski, međutim, nije došao jer je na liječenju u KBC Zagreb.

Kao svjedoci su pozvani Vedranovi roditelji Željko i Marija, te ujak njihove snaheBoško P. i njezina sestra Tatjana M.

I svi su oni, složno sutkinji rekli isto što su prethodno rekli i u tužiteljstvu: “Iskoristit ćemo blagodat i ne želimo svjedočiti”.

Iako se još treba ispitati djelatnica Centra za socijalnu skrb i zaposlenica sigurne kuće, Općinsko državno odvjetništvo stavljeno je “pred zid” zbog iskorištenih blagodati nesvjedočenja pa ne treba isključiti da bi u konačnici moglo i odustati od kaznenog progona protiv Rohatinskog mlađeg, piše Jutarnji list.

 

Žao mi je zbog svega, volim svoju suprugu

Za prokazanog Vedrana Rohatinskog nesuglasice između njega i njegove nevjenčane supruge M. K. bile su prepirke i međusobne uvrede, ali bez nasilja prema njoj jer “njemu taj dio života fali iz sjećanja”.

- Ako sam se tako ponašao, žao mi je. Kajem se. Znate, imao sam dvije prometne nesreće s višestrukim ozljedama koje su rezultirale bolovima pa sam počeo piti sedative, a zadnjih godina i alkohol. Dobrovoljno sam se prijavio na liječenje jer volim svoju suprugu i dijete. Želim promijeniti ponašanje i biti obiteljski čovjek. A ona je sve preuveličala. Prijavila me policiji i otišla u sigurnu kuću kako bi me prisilila na liječenje. Na to ju je nagovorilo više ljudi. Sada smo u odličnim odnosima - pravdao se od optužbi Vedran Rohatinski.

25. travanj 2024 09:27