StoryEditorOCM
ForumPROSVJEDNIKE JE NA MARKOVU TRGU DOČEKALA POLICIJSKA BARIKADA

Zbog neprimjerenog transparenta na prosvjedu protiv Vučića privedena jedna osoba

Piše PSD
12. veljače 2018. - 18:40
bbimagehandler.ashx

Zagrebačka policija potvrdila je da je tijekom prosvjeda protiv posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića jedna osoba privedena zbog "neprimjerenog transparenta".
S prosvjeda na središnjem zagrebačkom trgu oko 1000 okupljenih bivših branitelja i udovica Domovinskog rata poručili su Vučiću da nije dobro došao u Hrvatskoj te povicima "izdaja, izdaja" iskazali nezadovoljstvo njegovim posjetom i zabranom prosvjeda na Trgu sv. Marka.
Policija je ranije u ponedjeljak izvijestila da je uoči Vučićeva dolaska "temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata" privremeno ograničila pristup Markovu trgu.


- S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju, priopćila je zagrebačka policija.


Odluka o zabrani pristupa Markovu trgu donesena je na temelju Zakona o policijskim poslovima i ovlastima koji propisuje da se radi osiguranja štićenih osoba može "privremeno ograničiti pristup ili kretanje u određenom prostoru".
Uoči prosvjeda, koji se održava u organizaciji Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata policijska vozila su zapriječila pristup Gornjem gradu Radićevom ulicom. Nakon skupa na Jelačićevu trgu prosvjednici su se Radićevom ulicom uputili prema Kamenitim vratima i Markovu trgu, gdje ih je dočekala policijska barikada.

25. travanj 2024 12:45