StoryEditorOCM
ForumDETALJI STRAVIČNE OBITELJSKE TRAGEDIJE

Sin je rekao da će prvo ubiti nas, a onda sebe i krenuo na oca nožem. Otac mu je pucao u glavu. Bio je na mjestu mrtav...

Piše Jutarnji.hr
14. veljače 2018. - 10:38
Izrezak_ubojstvo.JPG

 

Hicem u glavu Radovan Vujčić-Mravac (61) ubio je svog sina Sanjina (40) za stolom u blagovaonici svoje obiteljske kuće pred očima njegove majke Slavice i prijatelja Roberta.

Shrvana Slavica Vujčić ispričala je za Jutarnji list što se dogodilo u ponedjeljak oko 17 sati u njihovoj kući i što je prethodilo tome da je otac presudio sinu koji je imao zabranu približavanja roditeljskoj kući, gdje su u dvorištu u zasebnom objektu živjeli njegova bivša supruga s njihovim malodobnim sinom.

- Sanjin je nazvao i pitao oca: ‘Mogu li doći. Trebamo razgovarati. Otac mu je odgovorio: Možeš doći? Hoćeš li biti normalan’, odgovorio mu je otac i dozvolio mu da dođe. Ubrzo nakon što je završio taj razgovor došao je Sanjinov prijatelj Robert. Rekao nam je da nije nešto dobro sa Sanjinom, da ga je nazvao i oprostio se s njim i Robert nam je govorio da će Sanjin sebi nešto napraviti. Robert je bio s nama u kući kad je došao Sanjin. Rekao je da je dobio otkaz. Uskoro je trebao biti sud zbog toga što je napao oca na nogometnom igralištu... - priča shrvana Slavica Vujčić.

Još je pod dojmom tragedije kojoj je i sama svjedočila. Teško joj je, jedva je pristala ispričati što se zapravo dogodilo.
- Kad je sjeo za stol rekao je da je došao prvo riješiti nas, pa da će onda i sebe. Spominjao je sud, otkaz. Znam da je bio na bolovanju od tog sukoba s ocem. U jednom trenutku krenuo je na oca nožem. Oštrica je bila nazubljena s jedne strane. Otac mu je pucao u glavu. Bio je na mjestu mrtav. Da ga je bar pogodio u nogu. Robert je vrišteći izletio iz kuće... Snaha i unuk nisu bili u kući jer oni žive u posebnom objektu u dvorištu. Joj, trebat će on sad živjeti s tim - teško govori Slavica Vujčić za Jutarnji list.

Kaže kako je policija brzo došla i kako njezin suprug ne bi pustio sina u kuću da je znao što će se dogoditi. Čini se da bi Sanjinov prijatelj iz naselja kojeg je nazvao prije nego što je otišao k roditeljima i zaprijetio im da će ubiti njih pa sebe, mogao biti ključni svjedok jer je prema riječima supruge Radovana Vujčića njihov sin najavljivao da će učiniti nešto, ali čini se da ni svom prijatelju nije rekao što sprema u roditeljskoj kući.

Sanjin Vujčić, inače vozač Hitne pomoći u Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, bio je razveden od supruge s kojom je imao dijete te su oni ostali živjeti u kući s njegovim roditeljima.

U studenome prošle godine, otac je bio redar na jednoj nogometnoj utakmici. Na kraju utakmice lokalnog NK Bjelovar u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi, susreo se sa sinom s kojim se posvađao i potukao. Navodno je otac u jednom trenutku sina napao nožem skakavcem, ali se sin obranio i brutalno prebio oca. Od studenoga prošle godine do ponedjeljka predvečer otac i sin se nisu sreli i on nije dolazio u roditeljsku kuću u bjelovarskoj Ulici Josipa Pupačića 24. U vrijeme ubojstva Sanjin Vujčić je bio na bolovanju na kojem je bio još od incidenta s ocem u studenome.

Naime, budući da je otac na sina potegao nož skakavac, Sanjin Vujčić se obranio i prema riječima svjedoka tako istukao oca da je on od posljedica doživio infarkt zbog čega je prevezen u Zagreb. Intervenirala je policija, podnesena je kaznena prijava protiv oca i sina. Radovan Vujčić, koji je kako doznajemo umirovljenik, usmrtio je sina hicem iz pištolja za koji je prema riječima njegove supruge Slavice imao dozvolu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Sanjin Vujčić se bojao oca, a kobnog ponedjeljka govorio je prijateljima da ide kod oca i da će ga on ubiti. Navodno je Sanjin Vujčić jučer primio neki poziv iz tužiteljstva vezano za prijavu svoje bivše supruge zbog prijetnji, od koje se službeno razveo u kolovozu prošle godine, a od svibnja prošle godine nisu zajedno živjeli.

Zbog napada na oca protiv Sanjina Vujčića je bila podignuta optužnica i 19. ožujka je trebala biti rasprava na bjelovarskom Općinskom sudu, ali je i protiv Radovana Vujčića vođena istraga zbog napada na sina nožem.
Radovan Vujčić policiji je priznao da je ubio sina. Vujčićevi su živjeli u kući, jednoj od prizemnica u nizu u Ulici Josipa Pupačića 24 i do središta grada ima pješice desetak minuta. Sanjin Vujčić bio je u novoj vezi, zaručio se i njegova zaručnica ostala je u šoku kad je čula da je Sanjin ubijen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Radovan Vujčić bit će priveden na ispitivanje u tužiteljstvo, a potom i sucu istrage bjelovarskog Županijskog sud, piše Jutarnji list..

15. travanj 2024 00:25