StoryEditorOCM
ForumVIDEO: DETALJI STRAŠNE NESREĆE

Hrvatski vozač koji je poginuo u zapaljenoj cisterni za novu firmu počeo je voziti tek prije mjesec dana

Piše Jutarnji.hr
14. veljače 2018. - 13:29
Cisterna nesreća Slovenija

 

Vozač cisterne koji je u utorak poginuo u teškoj prometnoj nesreći u Sloveniji imao je više od deset godina iskustva kao vozač kamiona, no cisternu je počeo voziti tek prije mjesec dana. Potvrdio nam je to direktor i vlasnik tvrtke Invictus iz Čazme u kojoj je poginuli vozač bio zaposlen, piše Dnevnik.hr. a prenosi Jutarnji.hr.

 - Bio sam jučer na mjestu nesreće i sad sam kod obitelji. Još uvijek se ne zna zbog čega je točno došlo do te strašne nesreće. Njegovo tijelo ide na obdukciju, a cisterna će se tehnički pregledati - rekao je za Dnevnik.hr direktor, koji smatra da je za nesreću kriv splet nesretnih okolnosti. 

Slovenski mediji su objavili da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine 38-godišnjeg vozača koji je s cisternom udario u zaustavljenu kolonu kamiona. U sudaru su oštećena četiri kamiona.

 - Ne znam što mu je bilo. Vozio sam iza njega, očito je bilo da je vidio kolonu jer je, kao i ja, uključio četiri žmigavca i počeo se zaustavljati. Ja sam se zaustavio, a on nije. Udario je u prikolicu ispred njega i u trenu se zapalio - ispričao je svjedok slovenskim Primorskim novicama.

Od siline sudara cisterna se zapalila, a vatra je zahvatila još dva kamiona. Zbog te teške nesreće autocesta je na tom dijelu bila zatvorena za promet čak 12 sati.

19. travanj 2024 10:58