StoryEditorOCM
ForumFOTO: DAN POSLIJE NEZAPAMĆENE BUKTINJE

Pogledajte što je ostalo od izložbenog, proizvodnog i skladišnog prostora riječkog Elgrada: Šteta je totalna

Piše Hina, Jutarnji.hr
17. veljače 2018. - 13:24
pozar_elgrad6-170218

Pola sata nakon ponoći u subotu lokaliziran je veliki požar koji je buknuo u petak oko 21 sat u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci, piše Jutarnji.

HRT doznaje da su u skladištima izgorjeli namještaj i drvna građa te da je izgorjelo ukupno pet od sedam skladišta u nizu. Eksplodiralo je i nekoliko plinskih boca. Šteta je enormna.

Vatrogasci su i dalje na terenu, a na terenu se i dalje povremeno dimi.

Voditelj Javne vatrogasne postrojbe Rijeka Boris Kauzlarić kazao je da je požar gasilo 40-ak vatrogasaca iz JVP Rijeka, JVP Opatija, DVD Halubjan, a iz Jelenja i Čavala stigla je pomoć s cisternama koja je bila vrlo dragocjena.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina posjetio je u subotu ujutro opožareno područje. Kazao je da nema ljudskih žrtava, ali je učinjena velika materijalna šteta.

- Naši vatrogasci najbolji su dokaz koliko je važno da sustav zaštite i spašavanja dobro funkcionira, kazao je.

Očevid će, doznaje se, početi najranije u subotu poslijepodne, a možda i u nedjelju, nakon što vatrogasci dovrše svoj posao i bude moguće pristupiti opožarenom prostoru u Škurinjskoj cesti.

Tvrtka Elgrad bavi se proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice, pa su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma, piše Jutarnji.

23. travanj 2024 20:25