StoryEditorOCM
ForumMINISTAR OBRANE U MÜNCHENU

Krstičević bio s glavnim tajnikom NATO-a, ali i s predstavnicima Lockheed Martina, proizvođačima borbenih aviona

Piše Jutarnji.hr
17. veljače 2018. - 20:04
ministar

Drugog dana održavanja Minhenske konferencije o sigurnosti,  danas se u Munchenu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, piše Jutarnji.

U izjavi za medije ministar Krstičević je rekao: "U okviru ove važne konferencije posvećene sigurnosti, s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom razgovarao sam o doprinosu Republike Hrvatske međunarodnim operacijama i misijama i razvoju sposobnosti Hrvatske vojske. Pozvao sam glavnog tajnika NATO-a da posjeti Hrvatsku i da osobno uvjeri u brojne napore koje Hrvatska ulaže u razvoj obrambenih sposobnosti."

Ministar Krstičević istaknuo je i kako ova tradicionalna konferencija u Munchenu ima velik značaj, okupila je ministre obrane i vanjskih poslova, čelnike ključnih međunarodnih organizacija, stručnjake za obranu i sigurnost i predstavnike obavještajne zajednice.

"Drago mi je vidjeti da se shvaćanje sigurnosti ovdje podudara s onime u Hrvatskoj i da međunarodni napori u tom području potvrđuju ono sto smo postavili kao zadaću sustava domovinske sigurnosti u Hrvatskoj", zaključio je Krstičević.

Na marginama konferencije ministar Krstičević s izaslanstvom održao je sastanke i s predstavnicima Ministarstva obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i tvrtke Lockheed Martin. S predstavnicima Ministarstva obrane Velike Britanije dogovoreno je jačanje ukupne bilateralne suradnje i razmatrani su planovi u slijedećem periodu 2018.-2020. godine.

Kako se navodi u priopćenju MORH-a, ministar je s predstavnicima američkog Lockheed Martina razgovarao o dosadašnjoj dobroj suradnji te mogućnosti dodatnog razvoja suradnje i uključivanju hrvatske obrambene industrije u buduće projekte, piše Jutarnji.

 

20. travanj 2024 09:05