StoryEditorOCM
ForumPOSTALA JE ZVIJEZDA

Krava pobjegla na putu za klaonicu, sad živi sama na otoku i junački ga brani od napadača

Piše 100POSTO.HR
18. veljače 2018. - 19:49
krava

Jedna krava postala je prava zvijezda u Poljskoj nakon što je pobjegla na putu u klaonicu i nevjerojatno odlučno se izborila za svoju slobodu. Sada živi sama na otoku i napada svakog tko joj se previše približi.

Buntovna krava iz okolice grada Nysa u južnoj Poljskoj prošlog je mjeseca odbila ući u kamion koji ju je trebao odvesti na klanje, otrgnula se radnicima i probila metalnu ogradu kako bi mogla pobjeći. Otrčala je prema obližnjem jezeru, a kada ju je jedan od radnika sustigao i pokušao vratiti na farmu, slomila mu je ruku.

Zatim je zaplivala prema jednom od otočića usred jezera.

Njezin vlasnik, izvjesni gospodin Lukasz, tvrdi čak da ju je vidio kako roni.

Nadmudrila vatrogasce

Nakon što ju je tjedan dana bez uspjeha pokušavao vratiti na svoju farmu, vlasnik je odustao. Kaže kako se samo brinuo da ima dovoljno hrane.

Kako je izvijestila poljska informativna emisija Wiadomosci, a prenio Independent i drugi mediji, buntovnoj kravi nisu uspjeli doskočiti ni vatrogasci.

Kada je brod s vatrogascima došao blizu 'njezina' otočića, krava je brzo ušla u jezero i otplivala 50-ak metara do obližnjeg poluotoka. Pawel Gotowski, zapovjednik lokalne vatrogasne brigade, izjavio je kako je životinja izgledala malo preplašeno, ali zdravo.

Političari se angažirali oko 'junačke krave'

Farmer Lukasz razmišlja o tome da ubije neposlušnu kravu, no to sad više i nije samo njegova stvar.

Lokalni političar Czeslaw Bilobran zalaže se da krava proživi u miru do prirodne smrti, javljaju mediji, a političar i bivši pjevač Pawel Kukizjavno je ponudio da otkupi njezin život.

Junački je pobjegla i probila se do svog otoka. Nije podlegla ni vatrogascima i ostala je na bojnom polju“, napisao je Kukiz na Facebooku, a njegov post je objavio i poljski časopis Wprost. „Ja nisam vegetarijanac, ali snaga i volja ove krave da se bori za život je neprocjenjiva.

Zato sam odlučio učiniti sve da je dovedem na neko sigurno mjesto i, kao nagradu za njezin stav, omogućim joj da doživi mirnu starost i prirodnu smrt“.

20. travanj 2024 04:50