StoryEditorOCM
ForumPOKRENUTA ISTRAGA PROTIV POZNATOG PJEVAČA

'Pješak je pijan ležao na cesti, a Tony nije vozio prilagođenom brzinom'

Piše JL
22. veljače 2018. - 21:08
tony

Protiv pjevača Tonyja Cetinskog (49) pulsko Općinsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je skrivio prometnu nesreću u kojoj je 3. studenoga pod kotačima njegova Mercedesa u rovinjskoj Pustoj ulici smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Tužiteljstvo tvrdi da je iz nehaja neprilagođenom brzinom usmrtio pješaka, za što se može izreći kazna od šest mjeseci do osam godina zatvora.

Kao što je poznato, Cetinski je 3. studenoga prošle godine svojim Mercedesom naletio na 62-godišnjeg pješaka koji je ležao na kolniku jer je bio narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, ali je, kako tvrdi tužiteljstvo, bio i pod utjecajem alkohola. Podvozje vozila ga je zahvatilo i on je smrtno stradao na mjestu nesreće. Tužiteljstvo navodi da Cetinski nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svojeg vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći.

Tvrdi se da Cetinski nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka. Odluka o donošenju ovog rješenja, koje još nije pravomoćno, uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: očevid na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka.

Gordana Grubeša, odvjetnica Tonija Cetinskog, potvrdila nam je da je primila rješenje o provođenju istrage.

- Neka se provede istraga i ustanove sve okolnosti. Ne znam koje je dokaze prikupilo tužiteljstvo jer još nismo dobili poziv ni za prvo ispitivanje nakon kojeg ćemo moći obaviti uvid u spis i vidjeti što je ustanovljeno. Ali mogu reći da ćemo se žaliti na rješenje o provođenju istrage jer i dalje tvrdim da moj branjenik nije kriv za tu prometnu nesreću - rekla nam je odvjetnica Gordana Grubeša, braniteljica Tonyja Cetinskog.

Potvrdila nam je da je Mercedes pod čijim je kotačima skončao Ibrahim Kevljanin i dalje pod nadzorom policije te da njezinu branjeniku nije oduzeta vozačka dozvola. Tony Cetinski je za komentar o otvaranju istrage u četvrtak bio nedostupan.

18. travanj 2024 19:34