StoryEditorOCM
ForumNAPUSTIO NAS JE SLAVNI FRANCUSKI MODNI KREATOR

Hubert de Givenchy umro je u snu u 91. godini u svom dvorcu kraj Pariza

Piše M.K. / SD
12. ožujka 2018. - 16:17
hubert00

Svjetsku slavu stekao je svjetski proslavivši "malu crnu haljinu", ako oličenje elegancije, ženstvenosti i pritajenog seksipila, zahvaljujući upravo njegovim kreacijama, hollywoodska diva Audrey Hepburn i prva dama SAD-a Jacquelline Kennedy postale su i ostale svjetske ikone stila.

Slavni francuski modni kreator Hubert de Givenchy umro je u snu i napustio ovaj svijet u 91. godini, obznanio je to svijetu njegov dugogodišnji partner Philippe Venet, koji ga je pronašao umrlog u postelji u njihovu domu, u renesansnom dvorcu pored Pariza.

Givenchy je stvorio žensku šik modu 50.-ih i 60-ih koju je karakterizorao suzdržani, damski stil kojeg je cijelog života obožavala, primjerice, britanska kraljica Elizabeta II. U kreaciji s potpisom njegove modne kuće na ovogodišnjoj je dodjeli Oscara zablistala glumica Gal Gadot, koju su mnogi ocijenili kao najbolje odjevenu, piše Slobodna Dalmacija.

"S velikom tugom obavještavam svih da je Hubert Taffin de Givenchy umro" - izjavio je Venet za AFP, ističući kako za njim duboko tuguju njegovi nećaci, s kojima je bio vrlo blizak.

19. travanj 2024 17:57