StoryEditorOCM
ForumVIDEO: RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE

U grozni slučaj umiješan i slavni DJ: 'voodoo prijetnjama' tjerali maloljetnice da se prostituiraju po Europi

Piše Jutarnji.hr
23. ožujka 2018. - 18:48
Capture_prost.JPG

 

Španjolska policija razbila je veliki lanac prostitucije i stala na kraj notornoj nigerijskoj bandi koja je zarađivala milijune švercajući žene u Europu i tjerajući ih da se bave 'najstarijim zanatom svijeta'. U Europolu navode da je spašeno 39 Nigerijki koji su u Španjolskoj živjele u nenormalnim uvjetima, pa čak su neke djevojke tjerali da spavaju u pećinama usred šuma.

Banda je funkcionirala na način da su obećavali Nigerijkama posao u Europi (najčešće spremačice ili dadilje), a kad bi ih doveli na Stari kontinent, tjerali bi ih da se bave prostitucijom sve dok im ne isplate dug od 30.000 eura, piše Jutarnji list.

U velikoj policijskoj akciji uhićeno je čak 89 osoba, a među njima je i jedan poznati nigerijski DJ. U španjolskoj policiji nisu htjeli reći o kome se radi, ali El Español saznaje da se radi o stanovitom Marku Idu, jednom od najpopularnijih afričkih glazbenika.

U Španjolskoj je često snimao svoje pjesme, ali očito je 'u fušu' zarađivao i na ovaj grozan način. U Nigeriji je bio jako poznat i slavan, čak ima svoju modnu marku, a na njegovim društvenim mrežama prevladavaju slike velikog luksuza. Inače, Marko Ido je živio na relaciji SAD-Nigerija-Španjolska. Uhićen je u zračnoj luci Bilbao.

Cijela policijska operacija počela je kad je jedna maloljetna djevojka prijavila policiji da je protivno svoje volje gurnuta u lanac prostitucije i to pod tzv. 'voodoo' prijetnjama. Naime, već je poznato da kriminalci mlade Afrikanke prije opasnog putovanja pošalju kod stanovitog vrača koji im pošalje jasnu poruku.
 


- Vratite dug krijumčarima ili će vam se dogoditi velika nesreća.

Oni najčešće povjeruju u te prijetnje i prisiljene su raditi za bandu. 
Inače, u velikoj akciji sudjelovale su policijske snage Španjolske, Nigerije i Velike Britanije, a racije su izvršene na čak 41 mjestu u 11 španjolskih gradova. Uhićenici iz kriminalnog kartela također su usko povezani s Eiye brotherhood, opasnom nigerijskom bandom koja djeluje po cijelom svijetu.

 

24. travanj 2024 03:22