StoryEditorOCM
ForumDOBITNIK PORINA ZA ŽIVOTNO DJELO

Velike emocije za Olivera u Spaladium Areni; Gibonni ga nazvao 'soundtrackom naših života'

Piše M. Klarić
24. ožujka 2018. - 10:35
oliver

"I prije 25 godina uredno je moga dobit nagradu za životno djelo, ja ne znam di u mom životu Oliver počinje, a di završava. Oliver živi jedno kilometar odavde i vjerujem da ovo sad gleda, a njegova najveća pobjeda će bit da prepješači ovaj kilometar, uđe u dvoranu i odradi ona dva koncerta koja je dužan!" - istakao je Petar Grašo, koji je govorio večeras na Porinu u čast Oliverove nagrade za životno djelo.

"On je duša od čovika, u kojeg se čovik mora zaljubit. On nikad ni jednu rečenicu nije započeja sa "ja". Ja bi ga pita kakav je bija koncert, a on bi odgovorija da je bija odličan zvuk, klavirist, da je publika pivala u tri glasa... Nikad nije priča o sebi!" - kazao je Gibonni, pričajući na pozornici pod "debelim" emocijama.

"On je tvornički skroman i jednostavan. Pitaš ga koliko je uvatija ribe, on priča šta su Damir i Davor uvatili, nikad o sebi! Sve ovo di smo mi rasli, di smo se zaljubljivali, di smo ljubili, svugdi je Oliver bija oko nas. On je sountrack naših života!" - podvukao je Gibo, uz odobravanje ganute publike.

Škarica: Olivere, spremi nam marendu, sutra ti dolazimo!

"Trijumfom s Gibinom Cesaricom u Oliverovoj izvedbi prije 25 godina započeo je Porin. Oliver je prošlog prosinca napunio 70 godina života, 50 godina je od prve ploče, Picaferaja. Oliver je ultimativni ljubavnik mora i pjesme, duša i nadahnuće svijeta naše glazbe. Oliver s punim pravom životnu nagradu daje ovom trenutku i zaključuje ovu priredbu. Ovdje pobjeđuje njegova divota pjevanja. Oliver je zakon!" - podvukao je Siniša Škarica, poručujući Oliveru preko ekrana: "Spremi marendu, sutra ti Grašo, Gibo i ja donosimo ovu nagradu!".

Oliver se u Spaladium Arenu javio preko "videozida".

"Ovoga puta me bolest spriječila da budem tu s vama, ali neke stvari se dogode ni sam ne znaš kako. Još ka malo dite san sanja o tome da pivan i sviran i taj moj san je na neki način sada prekinut. Zahvalio bih se svim mojim prijateljima koji su bili uz mene i koji su me podržali u mojoj krizi, ali i ljudima na splitskoj Onkologiji koji su mi pomogli da kroz sve prolazim lakše. 
Nadam se da će potrajat ovo moje putovanje kroz život i da ćemo još pivat i svirat! Nemojte sidit, guštajte, jer ča je život vengo fantažija...!" - poručio je prepunoj Spaladium Areni Oliver, a ona ga ispratila ovacijama.

Porin je tako kulminirao Oliverovom više nego zasluženom nagradom, osjećajima duboke ljubavi i poštovanja prema pjevaču koji je svima toliko u srcu.

19. travanj 2024 06:12