StoryEditorOCM
Forum'IDEM U ŠKOLU. ĆAO!'

Dječak (12) nakon rasprave s roditeljima odlučio preuzeti stvar u svoje ruke, pronašli ga u turističkom raju na drugom kontinentu

Piše Jutarnji.hr
24. travnja 2018. - 14:29
balibali

Jedan 12-godišnjak iz Sydneyja nije imao previše razumijevanja za argumente svojih roditelja koji su mu rekli da ne mogu ići na odmor na Bali, te je odlučio preuzeti stvar u svoje ruke i potpuno sam otići na turističko odredište o kojem mnogi sanjaju. Nakon žučne rasprave sa svojom majkom, mladi Drew je ukrao roditeljima kreditnu karticu i umjesto u školu, otišao na odmor u Indoneziju!, prenosi Jutarnji.hr.

Sada se postavlja glavno pitanje - kako je uspio? Vrlo jednostavno. U tajnosti je spakirao sve stvari koje mu trebaju za odmor, pomoću kreditne kartice platio si kartu za Denpasar (usput je guglao koja aviokompanija dopušta 12-godišnjacima da putuje bez pratnje), rezervirao sobu na Baliju i na odlasku poručio roditeljima:

- Idem u školu. Ćao!

Umjesto u školski bus, mladi lukavac je sjeo na vlak koji ga je odveo u zračnu luku Sydney. Izbjegao je pultove za check-in, prijavio se online, a jedini susret s nekim zaposlenikom zračnih luka i sigurnosnim službama imao je u Perthu gdje je presjedao. Gospođu u zračnoj luci samo je zanimalo ima li mladić 12 godina.

- Pokazao sam im samo putovnicu i školsku iskaznicu kako bi im dokazao da sam u srednjoj školi - rekao je dječak za Current Affair dodavši da je odlučio letjeti preko Pertha 'jer je bilo povoljno'.

- Osjećao sam se sjajno. Oduvijek sam želio otići u jednu takvu avanturu.

A Current Affair@ACurrentAffair9

Twelve-year-old Drew isn’t the first kid to run away from his parents after a fight, but he could very well be the first who’s made it all the way to Bali. https://www.9now.com.au/a-current-affair/2018/extras/latest/180423/runaway-rascal/?ocid=Social-ACA …

 
Kad je došao na Bali, Drew se prijavio u All Seasons hotel rekavši ljudima na recepciji da čeka sestru koja 'samo što nije stigla'

I dok se Drew na Baliju vozikao skuterom i ispijao pive na plaži, u njegovom obiteljskom domu zavladala je opća panika. Iz škole su njegovoj majci javili da se dječak nije pojavio na nastavi i automatski je zavladala drama koja je trajala puna četiri dana. Kada je policija konačno saznala gdje se nalazi mladić, majka je sjela u avion i zaputila se na Bali kako bi ga pokupila.

- On jednostavno mrzi riječ 'ne'. Šokirana sam, skoro sam pala u nesvijest kada sam čula gdje se nalazi - rekla je majka za Current Affair koja je u programu uživio izrazila nezadovoljstvo radom sigurnosnih službi.

- Možete mi govoriti da sam loša majka, ali svi zanemaruju pitanje kako je moguće da jedan klinac bez većih problema odleti nekoliko tisuća kilometara dalje.

Mladi Drew ni u jednom trenutku nije pokazao kajanje zbog avanture života, pa čak ga nije zasmetala ni kazna koju mu je majka odredila, prenosi Jutarnji.hr.

- Ne smije izlaziti van do daljnjega. To će trajati jako, jako dugo... Pa ukrao mi je sav novac!

20. travanj 2024 04:00